Yeni AMD sistemde yapılması gerekenler nelerdir?

• Konuyu başlatan Koftj
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 765

Koftj

Femtopat
Daha fazla  
AMD Ryzen 7 8700F / Gigabyte Radeon RX 7700 XT Gaming OC Edition 12 GB / 16 GB DDR5 / 1TB NVMe M.2 SSD
Yeni aldığım sistem için Windows 11 yükleyeceğim ancak hangi driverları yükleceğimi bilmiyorum ve nereden yükleceğimi de bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Ayrıca BIOS'tan yapmam gereken ayar var mı?

AMD Ryzen 7 8700F / Gigabyte Radeon RX 7700 XT Gaming OC Edition 12 GB / 16 GB DDR5 / 1TB NVMe M.2 SSD
Yeni aldığım sistem için Windows 11 yükleyeceğim ancak hangi driverları yükleceğimi bilmiyorum ve nereden yükleceğimi de bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Ayrıca BIOS'tan yapmam gereken ayar var mı?
Anakart öğrenebilir miyiz?

BIOS'a girip EXPO'yu açmak, S. A. M açmak. Mavi ekran verirse CMOS resetleyip EXPO'yu kapatmak.

Buradaki driverların SATA kısmı hariç hepsini kullandığınız işletim sistemine göre indirin. AMD APU ve NPU driverına da gerek yok.

Bu da GPU'nun driverı.

BIOS Update için de bunu indirip USB'ye atın.

Desteğiniz için teşekkür ederim.

Merhabalar bios güncellemesi yapcaktım ancak ekte paylaştığım hatayı alıyorum ne yapmam gerekiyor

Merhabalar bios güncellemesi yapcaktım ancak ekte paylaştığım hatayı alıyorum ne yapmam gerekiyor

Dosya Ekleri

• IMG_9485.pdf
    83,6 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:

Bildiğim kadarıyla doğru bios versiyonunu indirmemişsin. Model doğru olsada revizyon farklı olabilir. Revizyona göre tekrar bios indirin.

anakart modelinin en son bios sürümünü indirdim,

hangi sürümü indirmem gerekiyor?

Örnek vereyim benim anakartım gigabyte b550 ds3h. Bu modele ait yanlışım yoksa 7 farklı revizyon var. Benimki 1.4. Ben bios update indireceğim zaman bu revizyon numarasına göre bios indiriyorum. Revizyon numaran anakartının bir yerinde yazar.

1728926861457.png

Bahsettiğiniz revizyon numarasını cpu-z sistemi ve gigbaytın internet sitesinden karşılaştırdım, sonuç olarak eşleşen sürümü ekte paylaştım doğru mu acaba?

Dosya Ekleri

• ANAKART vrs.pdf
    176,1 KB · Görüntüleme: 34

Technopat Haberler

Geri
Yukarı