Yeni Anakart ile Eski Windows Sürümü Kullanmak

latifseri

Hectopat
Daha fazla  
Anakart, RAM ve işlemci değişikliği yaptım fakat HDD yerinde duruyor. HDD'de yüklü olan sistem var. HDD'yi yeni aldığım anakarta taksam, format atmam gerekir mi tekrar?

MSI B360M PRO-VD kullanıyorum. Farkında değildim Windows 7 iso'su indirmiştim. Ethernet driverini hazırlamak için sitesine girdiğimde anakartın sadece Windows 10 desteklediğini görmüştüm. Sizinkisi desteklese bile HDD'deki yüklü olan os, yeni sisteminizde çalışmayacaktır. En azından benimkisi çalışmamıştı.

MSI B360M PRO-VD kullanıyorum. Farkında değildim Windows 7 iso'su indirmiştim. Ethernet driverini hazırlamak için sitesine girdiğimde anakartın sadece Windows 10 desteklediğini görmüştüm. Sizinkisi desteklese bile HDD'deki yüklü olan os, yeni sisteminizde çalışmayacaktır. En azından benimkisi çalışmamıştı.
Tamam da benim şuan mevcutta Windows 10 yüklü zaten sadece hazır windows yüklü sistemi yeni ana karta takıp çalıştırsam olmayacak mı yani.?

Anakart, RAM ve işlemci değişikliği yaptım fakat HDD yerinde duruyor. HDD'de yüklü olan sistem var. HDD'yi yeni aldığım anakarta taksam, format atmam gerekir mi tekrar?

1. Bilgisayarın açılacak, çalışmaz diye bir durum söz konusu değil.
  2. Mevcut HDD içindeki işletim sisteminde, eski anakartına ait sürücüler yüklü olduğu için, yeni anakartının sürücüleri yüklenmemiş halde açılacak.
Bu durumda 2 seçeneğin var, yeni anakartına ait sürücüleri yükleyip kullanmaya devam edeceksin, ya da temiz kurulum yapıp temiz temiz kullanmaya devam edeceksin. Sonsuza kadar kullanılmayacak olan sürücülerin yükle kalmasının lüzumu yok.

Peki yeni ana karta takacağım yeni işlemcinin üstünde termal macun var onun için tekrar termal macun sürmem gerekir mi ?

Peki yeni ana karta takacağım yeni işlemcinin üstünde termal macun var onun için tekrar termal macun sürmem gerekir mi ?
Normalde ustundeki termal macunu silip yenisini sürmek sağlıklıdır. Soruyu sorduğuna göre sende termal macun yok, alıp almamakta kararsızsın. Üstündeki macunu düzenleyip montajını yapısınma sorunu yaşamıyorsan sorun yoktur, ısınıyorsa yenilemen gerekiyordur çok kafa yoracak bir konu değil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı