Yeni anakart sonrası format gerekir mi?

Taha16

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2019
Mesajlar
266
Yeni anakart işlemci ve RAM değişimi yaptım fakat çalıştırdığımda ekrana görüntü gelmedi farklı bir ekran kartı ile de denedim yine gelmedi, BIOS pilini çıkarıp taktım yine gelmedi, anakart güç pinlerinde hata yapmış olabilirim çünkü kullanım kılavuzundaki kadar kablo bulunmuyor benim PSU da ve aynı sabit diski kullanmaya devam ediyorum format atmadım.
Eski sistem.
FX 8350
ASUS M5A97 r 2.0
2x4 DDR3 1600.
Yeni sistem.
Ryzen 3600.
ASUS B450 TUF Pro Gaming.
2x8 DDR4 3600.

RX 470 ekran kartı sabit.
 
Tabii temiz kurulum yaparsanız iyi olur. Sadece test için bir süre kullanacaksan sorun yok. Ama sonuçta anakart değştirdiğinde Chipset, ses çipi, ethernet çipi değiştiği için uzun kullanımda temiz kurulum yapman daha iyi olur.
 
Temiz kurulum yap

Tabii temiz kurulum yaparsanız iyi olur. Sadece test için bir süre kullanacaksan sorun yok. Ama sonuçta anakart değştirdiğinde Chipset, ses çipi, Ethernet çipi değiştiği için uzun kullanımda temiz kurulum yapman daha iyi olur.

Temiz kurulum yapmayı planlıyordum fakat 1 hafta sonra şu an sorunun kaynağını bulmaya çalışıyorum yeni aldığım parçalar elimde patlasın istemiyorum
 
Temiz kurulum yapmayı planlıyordum fakat 1 hafta sonra şu an sorunun kaynağını bulmaya çalışıyorum yeni aldığım parçalar elimde patlasın istemiyorum
Bir şey olmaz. Temiz kurulum yapmak zorunda değilsin. Sadece uzun kullanım sonrası Driver çakışmalarından birkaç sorun çıkabilir. Onun dışında Windows 8, 8.1 veya 10 kullanıyorsan Windows otomatik yeni parçaları tanıyor ve ona göre çalışıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı