Yeni BackTrack: Kali Linux

Kali linux'u kurmak şart değil. Live olarak çalıştırabilirsiniz. iso dosyasını unetbootin programı yardımıyla bir usb belleğe yazdirmaniz yeterlidir.

Merhaba, benim bu konuda bir sorum olacak.

Live olarak usb bellete unetbootin ile yazdırdıktan sonra, istediğim zaman kali linux u usb bellek üzerinden çalıştırabiliyor muyuz? eğer böyle bir durum mümkünse kaç gblik bir bellek gerekiyor gerekli toolların çalışması içinde.

Merhaba, benim bu konuda bir sorum olacak.

Live olarak usb bellete unetbootin ile yazdırdıktan sonra, istediğim zaman kali linux u usb bellek üzerinden çalıştırabiliyor muyuz? eğer böyle bir durum mümkünse kaç gblik bir bellek gerekiyor gerekli toolların çalışması içinde.
Tabiki mümkün. kali linux iso boyutu 1 gb civarıydı yanılmıyorsam. 2 gb yeterli olsa da tavsiyem 4 gb kullanmanız.
usb belleklerden/hard disklerden linux sistemleri boot etme konusunda epeyce deneyimim var. sorun yaşarsanız buradan destek verebilirim.

Mümkün mertebe minimal kurulumdur. Bazı arkadaşların öyle takıntıları vardır minimal kurulum diye ama sonra o minimal kurulumda kurulmayan şeyleri kendi elleri ile kurarlar ama neyse...

Abi ne gerek var kali linux'a çok istiyorsanız kurun ubuntu'ya istediğiniz hack tool'ları. Zaten hack bilgisi olanın doğal olarak terminal bilgisi de vardır. O kadar bilgisi olana da zaten ubuntu'ya bir program kurmak o kadar zor değildir ? Kali Linux zaten hacker işletim sistemi olduğu için hoopp diye sırıtır :D Onun yerine kurun ubuntu'yu, hack'te yaparsınız, oyun da oynarsınız. Debian tabanlı dağıtımları pek kullanmıyor ve önermiyorum. Ubuntu candır :)

Ubuntu da Debian tabanlı ama :)

Backtrack'i yapan ekip artık dağıtımı artık BackTrack oalrak yayınlamıyor. Olaya tamamen sıfırdan başlayan ekibin yeni dağıtımının adı Kali oldu. Kali Linux'un ARM, x86 ve x64 olmak üzere farklı platformlar için yapılmış sürümleri mevcut. Bu sürümlere bu linkten ulaşabilirsiniz:

Downloads | Kali Linux

İndirdiğiniz ISO dosyasını, USB belleğini FAT32 ile biçimlendirdikten sonra Unetbootin kullanarak belleğe yazmanız yeterli. Akabinde PC'nizi yeniden başlatın ve USB bellekten boot edin.

Kali Linux'a bir alternatif arıyorsanız BlackBox Linux'a bakmanızı önerebilirim:

Downloads | BackBox Linux

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı