Yeni başlayan birisi spor salonunda nasıl çalışabilir?

Shankusu

Decapat
Katılım
5 Şubat 2022
Mesajlar
215
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
15-16 yaşlarındayım. Boyum 1.70 fakat 52 kilo civarında çubuk adam gibi geziyorum. Hem bu yüzden hem de belki boyum birkaç santim daha uzar ve güçlenirim diye vücut geliştirmek istiyorum. Kıssadan hisse şu, spor salonuna yazıldıktan sonra ne yapmalıyım? Özel hocaya gerek var mı? Yaşım çok sorun olur mu?
 
Yok mu salonunda hoca? Full body program verirler genelde ilk aylarda. Özel hocaya gerek yok, yaşında sorun olmaz. Daha küçük çocuklar yapıyor şu sporu. Yediğine içtiğine dikkat etmen lazım, gelişmek için. Özellikle senin kilondaki birinin iyi yemek yemesi lazım. Diyetisyen değilim o yüzden net bir beslenme programı çizemem sana, yada net bir program veremem ancak genel bilgiler verebilirim.

Kilo almak için yaktığından fazla kalori almalısın. Bunun aşağı yukarı tahmini hesabını yapan siteler var, oralardan bakarsın. Kilon * 1.5-2protein almalısın günlük. Bu kilo alırken kaslarının da büyümesine ve iyileşmesine yardımcı olacak. İyi yemeden iyi kaldırılmıyor onu belirtmek lazım. İyi uyku, iyi yemek, güçlenmek demek.
 
Özel hocaya gerek yok. Çok param var diyorsan tercih senin tabi.
Güzel bir spor ve dengeli bir beslenme yaparsan kilo da alırsın merak etme.
Yaşın da bence alt sınırda , pek sıkıntı olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı