Yeni başlayan için amfi önerisi

• Konuyu başlatan Ar0x
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 501

Ar0x

Hectopat
Makaleler
5
Daha fazla  
Merhaba, elektrogitar öğrenmeye yeni başladım. Elimde bi' Squier Sonic strat var. Şimdi de bir amfi almak istiyorum. Çok bütçem yok açıkçası. En fazla 7K'ya çıkabilirim şu anlık. Diğer konulara baktığımda Blackstar V3 önerilmiş fakat bazı arkadaşlar da yeni başlayanlar için analog amfinin daha iyi olacağını, sonra dijital işlemcili amfilere geçmesi gerektiğini belirtmiş. Açıkçası ikinci seçenekte bütçe olarak biraz sıkıntılı duruyor, sonuçta 2 amfi parası vermiş olacağım. Sizce ne yapmalıyım, bu bütçede ne tavsiye edersiniz?

@Single_factor hocam siz bilgili birine benziyodunuz. Tavsiyeniz ne olur?

Son düzenleme:
Anlayamadım. Neden iki amfi parası vermiş olacaksınız ki?
Bir gitaristin ileri seciyelerde arayacağı ve yöneleceği sesler analog nitlikli şeylerdir zaten.
Dijital işlemcili, modellemeli üstelik te üstünde 3" speaker bulunduran bir şey organik sesler üretmez. Alacağınız kendi karakteri olan 10-12" speakerlı bir amfi size önerilen ID CORE dan daha niteliklidir. İleri ki dönemlerde de tam ihtiyacınız olan şeydir aslında.

Başlıktan girdim müzik aletleriymiş :) bende araç tesisatı için sanmıştım kültürsüzlük işte :D

Anlayamadım. Neden iki amfi parası vermiş olacaksınız ki?
Bir gitaristin ileri seciyelerde arayacağı ve yöneleceği sesler analog nitlikli şeylerdir zaten.
Dijital işlemcili, modellemeli üstelik te üstünde 3" speaker bulunduran bir şey organik sesler üretmez. Alacağınız kendi karakteri olan 10-12" speakerlı bir amfi size önerilen ID CORE dan daha niteliklidir. İleri ki dönemlerde de tam ihtiyacınız olan şeydir aslında.
Peki hocam model olarak ne önerirsiniz bu fiyatta analog olarak?
İlerde analog amfi ton aralığı olarak yetersiz kalmaz mı yoksa bana mı öyle geliyor?
Sonuçta dijital amfiler bu konuda daha geniş bir seçenek sunmuyor mu?

Peki hocam model olarak ne önerirsiniz bu fiyatta analog olarak?
Çok fazla seçenek Mevcut. Kişisel olarak Orange Crush 20RT önerebilirim misal.
İlerde analog amfi ton aralığı olarak yetersiz kalmaz mı yoksa bana mı öyle geliyor?
Ton aralığı yetersiz kalmaz.
Sonuçta dijital amfiler bu konuda daha geniş bir seçenek sunmuyor mu?

Evet sunuyor ancak ona gitarist olarak ihtiyacınız var mı? Bu iyi bir şey mi gerçekten?
Bir dijital amfinin modellemesinin içeriği ve mevcudiyeti ortalama 20-30 farklı amfiyi simule etmektir. Kayıt stüdyosunda bir tonmaister iseniz sizin işinize yarayacaktır. Ama gitarist iseniz durum değişir.

Şimdi bakalım; Steve VAI tek bir amfi kullanır. Satriani Tek bir amfi kullanır. SLASH tek bir amfi kullanır, Paul GILBERT, Eric CLAPTON, David GILMOUR ve niceleri tek bir amfi kullanır. Bildiğim ve tanıdığım bütün profesyonel gitaristler ömürleri boyunca bir amfi kullanmıştır...

Clapton, bir dönem Soldano, Bir dönem Fender DELUXE reverb kullanmıştır. Daha önce çaldığı şarkıları Deluxe Reverb ile çalmaktadır ve Soldano ile çaldığı çarkıları çalmak için Soldano amfiye ihtiyaç duymamaktadır. Aynı şekilde Paul gilbert; Peavey ile başlayıp günümüzde JCM 800 ile devam etmektedir. Eski şarkıları Peavey sounduna sahipken neden JCM 800 ile çalıyor? Fakir mi?

Yani siz de SLASH, "Sweetchild O mine" ı JCM800 de çaldı diye o amfi ile / similasyonu ile çalmanız gerekmez. Vox ile çalın, nedir yani?

Yukardaki gitaristler gibi ben de senelerce yüzlerce sahneyi, her sahnede onlarca farklı şarkıyı tek bir amfi ile çaldım. Peki kim o sizin bahsettiğiniz onlarca amfi ile çalanlar? Buna ihtiyacı olanlar?

Son düzenleme:
Çok fazla seçenek Mevcut. Kişisel olarak Orange Crush 20RT önerebilirim misal.

Ton aralığı yetersiz kalmaz.

Evet sunuyor ancak ona gitarist olarak ihtiyacınız var mı? Bu iyi bir şey mi gerçekten?
Bir dijital amfinin modellemesinin içeriği ve mevcudiyeti ortalama 20-30 farklı amfiyi simule etmektir. Kayıt stüdyosunda bir tonmaister iseniz sizin işinize yarayacaktır. Ama gitarist iseniz durum değişir.

Şimdi bakalım; Steve VAI tek bir amfi kullanır. Satriani Tek bir amfi kullanır. SLASH tek bir amfi kullanır, Paul GILBERT, Eric CLAPTON, David GILMOUR ve niceleri tek bir amfi kullanır. Bildiğim ve tanıdığım bütün profesyonel gitaristler ömürleri boyunca bir amfi kullanmıştır...

Clapton, bir dönem Soldano, Bir dönem Fender DELUXE reverb kullanmıştır. Daha önce çaldığı şarkıları Deluxe Reverb ile çalmaktadır ve Soldano ile çaldığı çarkıları çalmak için Soldano amfiye ihtiyaç duymamaktadır. Aynı şekilde Paul gilbert; Peavey ile başlayıp günümüzde JCM 800 ile devam etmektedir. Eski şarkıları Peavey sounduna sahipken neden JCM 800 ile çalıyor? Fakir mi?

Yani siz de SLASH, "Sweetchild O mine" ı JCM800 de çaldı diye o amfi ile / similasyonu ile çalmanız gerekmez. Vox ile çalın, nedir yani?

Yukardaki gitaristler gibi ben de senelerce yüzlerce sahneyi, her sahnede onlarca farklı şarkıyı tek bir amfi ile çaldım. Peki kim o sizin bahsettiğiniz onlarca amfi ile çalanlar? Buna ihtiyacı olanlar?
Peki hocam çok teşekkürler fakat 20RT bütçemi aşıyor. Peki sizce Marshall MG10, Fender Frontman 10G mi yoksa Orange Crush 12 mi daha mantıklı olur?
Açıkçası MG10 almayı düşündüm fakat çoğu kişi alınmaz falan demiş kararlaştıramadım.

Son düzenleme:
Peki hocam çok teşekkürler fakat 20RT bütçemi aşıyor. Peki sizce Marshall MG10 mu yoksa Orange Crush 12 mi daha mantıklı olur?
Açıkçası MG10 almayı düşündüm fakat çoğu kişi alınmaz falan demiş kararlaştıramadım.
MG10 iş görecek nitelikte bir amfi fakat distribitörün fiyat politikası yanlış. Kesinlikle o kadar yüksek olmamalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı