Yeni başlayanlar için eğitim programı

ZeroPoint

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. İlk defa spora başlayacağım. Ve bu konuda çok fazla araştırma yaptım ve detaya indim. Ama yine de acemiliğimi yenemedim. Kendime süper Set'li bir egzersiz programı hazırladım. Ve 0'dan başlayacağımı belirtmek isterim. Program şu şekilde;

1.hafta 1.gün
Dambıl curl Total'de 3 süper set 10
Tricep overhead tekrarla.

2.gün
Dambıl snatch Total'de 3 süper set 10
Renegade row tekrar.

3.gün
Eğilerek omuz yana açış Total'de 3 süper.
Eğilerek çift dambıl çekiş set 10 tekrar.

2.hafta: 3x12 yükseltme.
3.hafta: 4x10 yükseltme.
4.hafta: 4x12 yükseltme

Bu şekilde haftada 3 gün çalışmalı bir başlangıç programı ama kafamda bazı sorular var;
1-) Mesela sadece süper set ile çalışmak zararlı olur mu?
2-) Sonradan 4.gün ekleyip diğer bölgeleri çalışsam olur mu?
3-) Bu programda egzersiz yaptığım bölgelere aşırı mı yüklenmiş olurum yoksa tam tersi daha fazla egzersize ihtiyaç duyar mı?
Spor salonuna yazılmadım. Evde 2 tane ağırlığı ayarlanabilir dambıl var. Amacım kendime hacim katıp fiziğimi az da olsa düzenlemek. Plaj vücudu kadar olmasa bile az da olsa çekidüzen vermek için yapacağım çok beklentim yok. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce programımda çok eksik var mı? Varsa neresi eksik? Nelere daha çok önem vermeliyim? Bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum. Boyum 178, 71 kiloyum. Beslenme kısmını tamamen ayarladım. Kilomum 2 katı kadar protein ve diğer çeşitli makro/ mikro minareli alacağım. Yani orası tamamen titiz ve düzenli şekilde hazırladım. Öbür taraftan sizce bu yeterli midir? İyi sosyaller efendim şimdiden.

Hocam bu program ne çok saçma olmuş süpersete hiç gerek yok yani olmamış ne amaçla istiyorsunuz anlayamadım düz fitness yapıcak iseniz ilk ay sadece fullbody çalışmalısınız.

Hocam bu program ne çok saçma olmuş süpersete hiç gerek yok yani olmamış ne amaçla istiyorsunuz anlayamadım düz fitness yapıcak iseniz ilk ay sadece fullbody çalışmalısınız.
Kol ve omuz ağırlıklı çalışma yapıcam bu programı dambıl özel olarak hazırladım dediğim gibi acemi olduğum için elimden gelen bu kadar yardımcı olmak isterseniz seve seve sorularınıza cevap veririm.

Her bölgenizi çalışın, Göğüs, Sırt, Biceps, Triceps, Omuz, Bacak, Karın gibi.

Tüm vüdunu çalıştır kolların büyük göğüslerinde bişey yok absürt durur.

Her bölgenizi çalışın, Göğüs, Sırt, Biceps, Triceps, Omuz, Bacak, Karın gibi.

Tüm vüdunu çalıştır kolların büyük göğüslerinde bişey yok absürt durur.
Kısacası full build olacak. Peki her bölge için bir egzersiz yeterli mi yoksa her bölge için daha fazla egzersiz lazım olur mu?

En fazla 1 bölge için 2 egzeriz yapın ve süperset yapmayın ilk ay 3x15 şeklinde çalışın.

İlk ay fullbody yapmanın matığı kasları ısındırmaktır kas kazanmak değildir.

En fazla 1 bölge için 2 egzeriz yapın ve süperset yapmayın ilk ay 3x15 şeklinde çalışın.

İlk aydan sonra set ve tekrar sayısını artırmakta sakınca yoktur değil mi?

İlk ay full body yaptıktan sonra her 2 bölgeyi bir güne bölüp çalışmayı düşünüyorum sizce bu mantıklı olur mu?

Evet split çalışabilirsiniz elinizde sadece 2 tanemi dumbell var.

Eğer bide alabilirseniz ağır kiloda alın bir yerden sonra o kilo size çok hafif gelecek kasa sürekli aynı kilo ile hasar vereceğinizden dolayı gelişemezsiniz.

Bu yüzden salona kayıt olmak en mantıklısı.

Tekrarı arttırmak yerine kiloyu arttırın.

10-12 tekrar yapabilceğiniz bir kilo seçin sonrası için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…