Merhaba arkadaşlar, bugün de sizlere Hackintosh'ta hangi macOS sürümünü kurmanız gerektiğini gösteren aydınlatıcı bir rehber yazmak istedim
Bu rehberde aşırı profesyonel bilgiye kaçmayıp temel seviyede sizi aydınlatma amaçlı bir rehber yazdım. Herhangi bir sorununuz olursa veya baştan Hackintosh kurmak isterseniz konunun altına veya profilime veya konunuzun içinde beni (@436078) etiketleyerek çağırabilirsiniz. Zaman ayırıp rehberimi okuduğunuz için teşekkür ederim. Hadi rehberimize geçelim.
Soru 1: İlk defa Hackintosh kuracağım. Hangi sürümü denemeliyim?
Cevap: Eski ama kurulumu sorunsuz olan High Sierra sürümünü, Hackintosh'a alışmak için başlayan yeni kişilere kesinlikle öneririm. Ama unutmayın, Sadece Hackintosh'u tanımak ve alışmak için(efiler,kextler, bu ne işe yarıyor şu ne işe yarıyor) gibi gibi sorulara cevap aramak için.
Peki ya macOS High Sierra'nın avantajları ve dezavantajları nedir?
Artıları:
- Yeni başlayanlar için ideal.
- Zengin driver desteği.
- Kurulması en kolay macOS sürümü.
- Az kaynak kullanımı, patates denilebilecek kombinasyonlar için çok uyumlu.
- Bu sürüm artık çok eski. Neredeyse hiçbir uygulamaya desteği yok, anca ESR sürümlerini bulursanız.
- Safari kullanırken çoğu siteye giremezsiniz. Yüklenmez veya metin şeklinde yüklenir.
NVIDIA, macOS High Sierra'dan sonra yayınladığı resmi Web Driver'ların desteğini kesti.
Soru 2: Artık EFI işlerini ve neyin ne işe yaradığını biliyorum. Sistemim eski ve temel uygulamaları çalıştırmak için bir macOS sürümü kullanmak istiyorum. Hangi sürümü yüklemeliyim?
Cevap: Henüz tamamen ölmemiş diyeceğim macOS Catalina, eski sistemlerde çalışabilecek akıcı bir sürümdür. Yapabilecekleriniz, iCloud'a girip servislerini kullanmak, Web'de gezinmek gibi vb. işler olabilir.
Peki macOS Catalina'nın avantajları ve dezavantajları nedir?
Artıları:
- Eski sistemler için hala tercih edilebilecek bir sistem, Basit işlerinizi halledip çıkabilirsiniz.
- HS'de olduğu gibi fazla sorun çıkarmayacak bir sistemdir.
- Driver desteği yine zengin, ama her konfigürasyon değişik tabii ki.
- Sürümün fazla ömrü kalmadı. Kullananlara yükseltmesini öneririm.
- Bu sürüm hakkında eksileri pek düşünemedim, Aklınıza gelen varsa ekleyebilirsiniz.
Cevap: macOS Monterey 12, Hala uygulama desteği fazla olan ve kullanılabilir bir işletim sistemi, Akıcı arayüzü ve sade yapısıyla bana göre kullanılabilecek en iyi macOS'lardan biridir.
Peki macOS Monterey'in avantajları ve dezavantajları nedir?
Artıları:
- Güncel bir işletim sistemi, Çoğu uygulamanın isteyeceği baz sürüm macOS 12'dir.
- Çoğu sistem ile akıcı çalışıyor.
- Kepler serisi gibi kartların desteği tamamen kesildi, Desteği getirmek için root patch yapmak gerekiyor. (OCLP)
- Fazla bir eksisi yok gibi.
Cevap: macOS Sequioa 15.6, Bu işlerinizi kolayca karşılayabileceğiniz macOS sürümüdür. Uygulamaların en güncel sürümünü indirebileceğiniz macOS sürümüdür. Henüz 1 yıllık bir işletim sistemidir, doğru sistem ve yapılandırmayla sıfır hata ile kullanabilirsiniz.
Peki macOS Sequioa'nın avantajları ve dezavantajları nedir?
Artıları:
- Sisteminize kurabileceğiniz en sorunsuz ve uygulamalarla en iyi çalışacak macOS sürümüdür.
- Eski sistemlere kurmak çok zahmetlidir ve önerilmez. Kasma/donma muhtemeldir.
- XCode'un güncel desteği 1 yıl içinde bitebilir.
- Daha eksisi yok, cillop gibi sistem.