Yeni başlayanlara elektro gitar ve amfi önerisi

Dostum yardımın için teşekkür ederim ama gitar daha önce çalmadım yani elime sadece normal gitar aldım daha önce elektro olana elimi sürmemiştim zor olur mu alışması?
Normal, elektro, farketmez. Tutku ve devamlılık ile alışırsınız kolaylıkla. Ben de başlamayı düşünüyorum fakat bütçeniz başlangıç için fazla geldi bana. Hayırlı olsun şimdikten.

Dostum yardımın için teşekkür ederim ama gitar daha önce çalmadım yani elime sadece normal gitar aldım daha önce elektro olana elimi sürmemiştim zor olur mu alışması?
Zor olmaz. Hatta bunun avantajını bile görürsün.
@Bora Dere hocam bana hem metal çalabileceğim hem de blues, rock çalabileceğim 2000 TL sıfır bir gitar önerir misiniz?

Hocam peki HSH bir stratla sert ton alabilir miyiz?
HSH gitarlar genelde Strat değil, Superstrat oluyor. Bir örnek verebilir misin?
Dostum yardımın için teşekkür ederim ama gitar daha önce çalmadım, yani elime sadece normal gitar aldım. Daha önce elektro olana elimi sürmemiştim zor olur mu alışması?
Tellerin hepsi metal olduğu için canınız başta biraz acıyabilir, alışacaksınız. Pena kullanımı devreye giriyor, biraz pratikle halledersiniz.

Önerdiğim gitarlar floyd rose köprü sistemine sahip, yani köprü hem aşağı hem de yukarı oynayabiliyor. Bu köprülerin tel değiştirmesi diğerlerine göre biraz daha zordur. En başta bu işten anlayan birine yaptırırsanız veya video izlerseniz çözülmeyecek bir problem değil ama. Önemli olan istikrar.

Bütçe olarak çok da abartmak istemiyorum açıkcası ama fiyatlar çok yüksek olduğu için böyle bir fiyat belirledim.
Ama daha ucuz 1500 2000 arası kaliteli bulursam asla kaçırmam.

Bütçeniz gereksiz yüksek değil, istediğiniz kadar pahalı veya ucuz gitarla başlayabilirsiniz. Pahalı gitarla başlamanın size bir dezavantajı olmayacaktır. Önerdiğim modeller başlangıç ve öğrenme aşamasında uzun süre sizi idare edecektir.
@Bora Dere hocam bana hem metal çalabileceğim hem de blues, rock çalabileceğim 2000 TL sıfır bir gitar önerir misiniz?
Yeni bir konu açmanız daha iyi olur, bu konuyu kirletmeyelim. Ancak şimdiden bir uyarı yapayım, bu kadar çeşitli ton için bu bütçede sıfır bir gitar bulmak pek kolay değil. Tonlardan biraz feragat etmeniz gerekecek.

Bütçeniz gereksiz yüksek değil, istediğiniz kadar pahalı veya ucuz gitarla başlayabilirsiniz. Pahalı gitarla başlamanın size bir dezavantajı olmayacaktır. Önerdiğim modeller başlangıç ve öğrenme aşamasında uzun süre sizi idare edecektir.

Yeni bir konu açmanız daha iyi olur, bu konuyu kirletmeyelim. Ancak şimdiden bir uyarı yapayım, bu kadar çeşitli ton için bu bütçede sıfır bir gitar bulmak pek kolay değil. Tonlardan biraz feragat etmeniz gerekecek.
Yanlış anladınız hocam. Demek istediğim bilgisayarlarda olduğu gibi minimum başlangıç parçaları vardır ya, o tarzda demek istemiştim.

Yanlış anladınız hocam. Demek istediğim bilgisayarlarda olduğu gibi minimum başlangıç parçaları vardır ya, o tarzda demek istemiştim.
Ben size bir şey dememiştim zaten, konu sahibinin aşağıdaki mesajına cevap vermiştim. :)
Bütçe olarak çok da abartmak istemiyorum açıkcası ama fiyatlar çok yüksek olduğu için böyle bir fiyat belirledim.
Ama daha ucuz 1500 2000 arası kaliteli bulursam asla kaçırmam.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı