En iyi ekran kaydedicisi hangisi?

Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba. En iyi ekran kaydedicisi hangisi? NVIDIA ShadowPlay kaydedicisini kullanıyorum ancak sağ alt köşede gereksiz iconlar çıkıyor ve onları da kaydediyor. Bana tam profesyonel ve tamamen kayıpsız net ve güncel bir ekran kaydedicisi lazım. OBS falan demeyin. OBS'te en doğru, en iyi ayarları yapmama rağmen, görüntü kalitesi hep bulanık oluyor ve gerçek anlamda kayıpsız kalitede ve netlikte kayıt yapamıyor. Sanırım OBS'in algoritmalarıyla alakalı bir sorun. Bandicam var, o çok daha net ekran kaydı yapabiliyor fakat onun da bazı sınırlamaları ve eksiklikleri olabiliyor. Bu sebeple hem daha modern, hem de en yaygın ama profesyonel bir ekran kaydedicisi arıyorum. Windows 10 ve 11 ile tamamen uyumlu olmalı. Hangisi olabilir? Bana her türlü imkanı sağlayabilmeli. Ses tarafında istersem kayıplı, istersem kayıpsız WAV 32 Bit float formatında, görüntü tarafında istersem sıkıştırılmamış, istersem H264, H265, AV1 vb formatlarında kayıt yapabilecek, NVIDIA, AMD ve Intel GPU'ların tamamına tam destek verebilecek, tamamen modern ve profesyonel bir ekran kaydedicisi arıyorum.

En profesyonel kayıt programları arasındaki en popüler ve kullanımı kolay kesinlikle OBS'dir. Bandicam ile kaliteli kayıt alıp OBS ile bulanık görüntü almanızın sebebi doğru ayar yapamamanızdan kaynaklıdır. Kendim OBS ile 4K yüksek bitrate görüntüyü OBS ile kaymak gibi alıyorum.

Profesyonel değil ama NVIDIA'nın kendi kaydedicisini kullanabilirsin.

En profesyonel kayıt programları arasındaki en popüler ve kullanımı kolay kesinlikle OBS'dir. Bandicam ile kaliteli kayıt alıp OBS ile bulanık görüntü almanızın sebebi doğru ayar yapamamanızdan kaynaklıdır. 4K yüksek bitrate görüntüyü OBS ile kaymak gibi alıyorum.

Profesyonel değil ama NVIDIA'nın kendi kaydedicisini kullanabilirsin.
Ne kadar ayar varsa denedim, ancak görüntüyü olduğu gibi kaydedemiyor. İlla bir bulanıklık oluyor. OBS dışında hangi ekran kaydedicisini denediysem, hepsi OBS'den daha net ve iyi kaydediyordu...

Ne kadar ayar varsa denedim, ancak görüntüyü olduğu gibi kaydedemiyor. İlla bir bulanıklık oluyor. OBS dışında hangi ekran kaydedicisini denediysem, hepsi OBS'den daha net ve iyi kaydediyordu...

Bunun sebebinin OBS'in hazır ayarlarının aşırı kötü olup, diğer programların hazır ayarlarının daha iyi olmasından kaynaklandığı düşünüyorum.
1080p için bu ayarları kullanıyorum, bu ayarları yapmayı dener misiniz? Kodlayıcı ayarları kısmında bulunan bit hızı çok önemli.

1763654581074.png

Bunun sebebinin OBS'in hazır ayarlarının aşırı kötü olup, diğer programların hazır ayarlarının daha iyi olmasından kaynaklandığı düşünüyorum.
1080p için bu ayarları kullanıyorum, bu ayarları yapmayı dener misiniz? Kodlayıcı ayarları kısmında bulunan bit hızı çok önemli.

Eki Görüntüle 2607826
NVIDIA için ayar paylaşabilir misiniz hocam?

Bende ayarlar video için böyle... Buna rağmen bulanık.
1763656640623.png

1763656653092.png

1763656712700.png

Kalite farkını daha iyi anlamanız için kıyaslama yaptım:
Bandicam.png

@Mamistv1

Son düzenleme:
Bende ayarlar video için böyle... Buna rağmen bulanık.Eki Görüntüle 2607848
Eki Görüntüle 2607849
Eki Görüntüle 2607850

Kalite farkını daha iyi anlamanız için kıyaslama yaptım:
Eki Görüntüle 2607853

@Mamistv1

Aynı ayarlar ile bende kayıt aldığımda aşırı net görüntü alıyorum. Sorunun neden kaynaklandığını ne yazık ki bilemedim. Başka kayıt programı bilgimde yok. Önerim YouTube üzerinden ayar videolarına bakmanız olur. Bu kadar OBS üzerinde ısrarcı olma sebebim ise OBS'e rakip ücretsiz, kolay kullanıma sahip, profesyonel başka kayıt yazılımı bulunmuyor. Aşırı basit ve profesyonel olmayan Bandicam' ı legal yollar ile kullanmak isterseniz o bile ücret istiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı