Yeni bilgisayar açılışta "Scanning and repairing" diyor

tadic07

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir bilgisayar aldım, alalı daha 1 hafta olmadı. İlk başlarda hiçbir sorun yoktu ama şu 2 gündür bilgisayar açılırken Scanning and repairing Drive (C: )diye bir şey geliyor ve 1-2 saniye durup direkt kapanıp bilgisayar açılıyor sizce bir sorun var mı varsa ne gibi bir sorun var?

1681714365467.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ani güç kesintilerinde bazen bu olur ama sürekli oluyorsa anakart ile doğru haberleşemiyor olabilir. SSD Klonlarken farklı anakartlı bilgisayarlar için aynı diski yazmaya çalıştığımda başıma IT'de çalışırken gelmişti, tekrardan format atıp sonucu gözleyin.

Yeni bir bilgisayar aldım, alalı daha 1 hafta olmadı. İlk başlarda hiçbir sorun yoktu ama şu 2 gündür bilgisayar açılırken Scanning and repairing Drive (C: )diye bir şey geliyor ve 1-2 saniye durup direkt kapanıp bilgisayar açılıyor sizce bir sorun var mı varsa ne gibi bir sorun var?

Eki Görüntüle 1743231

Hocam bilgisayarı fişten çekip kapatırsanız ya da hard reset atarsanız Windows otomatik checkdisk atıyor.

Eki Görüntüle 1743231
Bende de var. Açılışta diski tarıyor. 10 saniye içinde enter'a basmaz iseniz diski taramaya başlar.

Hocam bende de vardı bilgisayarın kablosuna ayağım takılmıştı ve kaymıştı sonrasında yeniden başlattım acılırken sürekli bip sesi geldi korkuyla kapattım açtım ve sonuç yok diski tarıyor yok sisteminiz güncelleniyor SSD'nin neyini tarıyon ama formatla düzelir.

Işıkları falan sönüyor mu?
Normal kapatınca kulaklık ışığı açık kalıyor ama ekran, kasada falan hiçbir ışık yok, fişi çekiyorum tamamen kapansın diye.

Konuyu özet geçmek gerekirse;
İlk aldığım zamanlar sorunsuz çalışıyordu, hâlen de sorun yok ama içimde bi soru işareti oluştu. Bilgisayarı windows'dan kapattıktan sonra kulaklık ışığı açık kalıyor diye fişi çekiyordum yanlış mı yapıyorum? Ve bundan dolayı mı bu sorun geliyor? Bu sorunun gelmesi bilgisayarda bi problem olduğunu mu belirtiyor ve nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı