Yeni Bilgisayar Açılmadı

Philosopherr

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, yeni aldığım PC’de dün gece oyun oynuyordum. Sonra canım sıkıldı kapattım. Kasayı söktüm sonra odamdan salona götürdüm. Babam parçaları merak ediyordu içini açtım gösterdim. Sonra odama tekrar götürdüm. Kabloları taktım geri yerine ama bidaha çalıştırdım mı bilmiyorum. Sonra sabah bi kalktım PC’ye elektrik gitmiyor. Evde elektrik var ama. Kasanın düğmesine yüz kere bastım açılmıyor. Güç kablosunu söktüm taktım yine açılmıyor. Kasayı kokladım yanık kokusu da yok. Anakarttaki lityum pille biraz oynadım belki onla alakalıdır diye. Sonra anakartın güç kablosunu çıkarıyım takıyım diye biraz oynadım kabloyla çıkaramadım zaten. Sonra daha da fazla zarar vermeden bıraktım. Sonra da PC’yi prize taktım çalıştı. Sorum şu: Sizce neden böyle bir olay yaşandı? Garantiye yollayayım mı? Hep böyle yapar mı? Eski 10 senelik kasamı kaç kere düşürdüm hep çalıştı beni böyle çaresiz bırakmadı. Şimdi bu bi kere taşımayla böyle yaptıysa sıkıntı büyük değil midir?

Bizim sistemlerde her gün yaşanıyor. Güç kablosunun girdiği sokette 3 tane kalın tel olur, onlara bir metalle dokun statiğini al. Bu şekilde açılır muhtemelen, açılmıyorsa sorunu başka yerlerde ararız.

Prizle alakalı yada kabloyla alakalı bir sorun olabilir, farklı bir priz denediniz mi? Veya çoklu priz kullanıyorsanız tek bir prize takmayı deneyin.

Dediğin her şeyi denedim sabah açılmıştı. Şimdi açılmadı. Sabah tekrar kurcalarım. Olmazsa bilgisayarcıya götüreceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı