Yeni bilgisayar aldığımızda yaşananları anlatalım

Yıllarca Intel Core i5-430M 4 GB 1066 MHz 512 MB ATi Mobility Radeon HD 5470 ile GTA Vice City kalitesinde GTA IV oynadıktan sonra, Intel Core i5-3570 8 GB 1600 MHz 4 GB GeForce GTX 680'e geçip her şeyi sona vurup 60+ FPS stabil aldığımda 14 yaşındaki aklım başımdan gitmişti.

6 ay çalışıp para biriktirdikten sonra lowda 30 FPS oynadığım oyunu ultra da 300 FPS aldığımı görünce yüzümde anlamsız bir gülümseme vardı.

Ardından psu yandı, hayatımın en mutlu anından sonra en mutsuz anını yaşamıştım.
Aynı akşam psu aldım, o kargo bekleme süreci ölüm gibiydi ekran kartı bozuldu mu acaba diye kafayı yemek üzereydim, şansıma tek bozulan psu oldu.

Yeni bilgisayara geçince siz nasıl hissediyorsunuz?
Babamın iş bilgisayarından (imzamda yazan sistem) GTX 1660 Super ve AMD Ryzen 5 5600X'li sisteme geçtiğimizde hoparlör yoktu daha. İçine de Norton kurmuş bilgisayarcı. İlk oynadığımız oyun PES 2013'tü. Hoparlör gelince Türkçe Spiker yükledim, kardeşimle oynadık. Çok eğlenceliydi.

Ben babamın bilgisayarını kullanmaya devam ediyorum.
Bilgisayar kardeşlerime kaldı. Maşaallah VALORANT'ta falan
hep akıcı bir PC.

Tepkim şöyleydi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zamanında bilgisayarlardan pek anlamadığım için 2060, 1660 Super ve 1650 arasindan zaten fark yok diyerek 1-2K daha ucuza geldiği için 1650 almıştım sistemim için. Şimdi pişmanım ve değiştirme sansimda yok.

Ayrıca bütün ekipmanları da Rampage marka almıştım.

İlk basta cok kral geliyordu ama sonradan alisiyorsun normal geliyor. Oynayamadigim oyunlari oynamak beni sevindirmisti. Hele 60 Hz'den 180Hz'e gecince Valorant'ta aim kayiyordu o akiciliga ilk gorunuste kontrol edemedim.

Zaman Windows 8'in ilk çıktı sıralar 2012 olması lazım ya da 2013 HP 655 laptop almıştık tabii ilk bilgisayarmiz oldu için çok sevinmiştim ve ailecek fotoğraf çekilmiştik bu kadar 😂
Laptopa gelecek olursak berbat bir laptopdu AMD E1 1200 filan vardı.

Şimdiki aldım bilgisayar iyi daha doğrusu topladım ama hevesim geçti yani pek de mutlu etmedi beni.

Ben yeni bilgisayarımı açtım hemen oyunlarımı yükledim bir baktım çok büyük bir FPS düşüşü var, yarım saat oyun ayarı yaptıktan sonra güç ayarlarını yapmayı unuttuğum aklıma geldi :/

Hep 4500 6450 gibi kartlarla ofis bilgisayarı kullandım RX 460 sisteme geçince gerçekten garip hissettim San Andreas oynarken bile görüntü kalitesi ve FPS farkını görünce ben ölmüşüm dedim yani 😆
İlk oyun sistemi mi alırken bir anlığına çok korkmuştum burada konu açmıştım Rampage PSU vardı 1 ay kullandım ilk iş onu değiştirmek oldu.

Bilgisayar kargoda arkadaşlar, geldiğinde güncelleme yapıp hislerimi belirteceğim.
Sistemim:HT C14M
Yeni aldığım:HP Victus 16 RTX 3050
Bilgisayar geldi, ilk gunden büyük bir memnuniyetsizlik bastı üzerime. Aldığım bilgisayar çok estetik fakat monitörünün yenileme hızı 64 hz'miş, ayrıca freeDOS geldiği için kurulumu kendim yaptım. Windows 10 kurulumunu kendi USB'mle yaptım. 16 GB ram ve 512 GB SSD görünce tabiI çok hoşuma gitti. Fakat sürücü kurulumu çok büyük bir problem yarattı bana. 1, internet bağlantısı sağlayamıyorum. 2, touchpad'i kullanamıyorum. 3, ekran kartım düşük performans sergiliyor. 4, ses sağlayamıyorum. 5, kart okuyucum çalışmıyor. 6, USB slotlarım bazı özellikleri desteklemiyor. (telefonla dosya aktarımı vb.) Bir çok problemi eşiğinde getirmesi çok üzdü fakat toparlayacağım artık. Sürücüleri problemsiz kuracağım, eger ileride param olur ve uyumlu 144 hzlik bir monitör takma imkanım olursa monitörümü de değiştiririm. Hadi hayırlısı.(kargo beklediğim tarihten 3 gün evvel geldi.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı