Yeni bilgisayar alırken iyisini almak mantıklı mı?

Forse

Hectopat
Makaleler
2
Yani şöyle söylemem gerekirse, 1650 Ti alacakken, 3060 Ti almak mantıklı mı? Farkında olmasak bile aldığımız her ürün, yatırım alanına giriyor. TL sürekli değer kaybediyor, her şeyin değeri artıyor. 3 yıl önce 6000TL'ye aldığım kasada sadece ekran kartını 9000TL'ye satabiliyorum.

Tepe modelini alırsan fazla verirsin ama daha uzun süre kullanırsın.

Her pahali model iyi olmuyor kardes. İlk once buna dikkat etmek gerekir.

Uzun süre kullanım için verilmeli. Mesela ben her şeyin en pahalısının, en iyisinin bir iki altını almaya özen gösteriyorum. Giriş seviyesi sizi uzun süre götürmez. 2017 yılında giriş seviyesi bilgisayar topladım, 2019 da ikincisini toplamak zorunda kaldım. Sadece 2 senecik götürebildi beni.

Kendin de dediğin gibi geçmişten günümüze global çapta kullanılan kurların artmasıyla TL oldukça değer kaybetti ve ithal olarak gelen bu ürünleri satın almak yatırıma girmekte. Bana soracak olursan sadece yatırım olduğu için de değil basit bir Türk mantığıyla almışken iyisini almış olalım mantığıyla bile alabilirsin. Bu gidişle kur daha birhayli artacak ve TL de bir o kadar değer kaybedecek.

Global bir kur artışı yok Türk lirasının kendisi değer kabediyor.

Böyle şeyleri genelde çok paranız yoksa bir kere alırsınız hocam, o yüzden almışken tam alın.

TL'nin değer kaybetmesiyle global kurların (dolar euro) değer kazanması doğru orantılıdır. Teşekkür ederim.

Hayır yanlış bilgi veriyorsunuz dolar endeksi 100.000'nin altına düşmüştür, doların dünyada değer kaybettiğini TL'nin kendisinin değer kaybettiğini gösteriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…