Yeni bilgisayar çok ses çıkarıyor

Jesse XX

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
3D Animatör
Yeni topladığım bilgisayarımdan aşırı derecede şikayetçiyim. Arkadaş bu kadar bütçe ayrılan bir makine bu kadar mı uyuz olur. Allah'ın belası Chrome'da gezerken bile susmuyor. Öyle bir bağırıyor ki masayı titretiyor. Sesi ayrı kanser, ne desem bilemiyorum. Bunun ana sebebi tam olarak nedir? Kesin cevap verebilecekler lütfen yardım edebilir mi?

CS- GO, Dead by Daylight gibi oyunlarda bile bilgisayar savaşa gider gibi bağırıyor.

Özellikler:

Anakart : ASUS TUF B450 PLUS
CPU : AMD Ryzen 7 2700X
Grafik : Gigabyte 1070 G1
RAM : 48 GB HiLevel Samsungchip
SSD: Kingston 240GB SSdNow

Son düzenleyen: Moderatör:
O seslerden ben de muzdaripim, hatta arkadaşım "senin turuncu fanları atacağız" diye tutturdu :)
Eğer bütçe pek önemli değil ise, sessizliği kanıtlanmış, 4 pin PWM kontrollü fanlar alın. Sesin aniden bıçak gibi kesildiğini göreceksiniz.

Eğer mevcut sıvı soğutmanızı kullanamıyorsanız onu satıp bequiet dark rock 3 alabilirsiniz. Çok yüksek performanslı ve şaşılır derecede sessiz bir fanı var.

Arkadaşımın tavsiyesiyle kasa fanlarının bağlantısını kopardım. Ses şu anda yok denecek derecede az. Fakat şu an iki soru işareti var kafamda. Kasa fanı kullanmazsam PC için sıkıntı olur mu? İkinci sorum ise PSU'dan bi cızırtı sesi gelmeye başladı kasa fanlarının bağlantısını kesikten sonra

Edit : Yaptığım kısa bir test sonrası bilgisayar çok fazla ses çıkarmaya devam ediyor. ( Kasa fanları hala devre dışı )

Buna göre konuştum. Düzenleme yapmamıştın daha. Yinede sen bilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı