Yeni bilgisayar için SSD ve HDD yeterli mi?

Deuslra0

Femtopat
Daha fazla  
Ben sadece oyun oynamak için bir bilgisayar alacağım. 1TB HDD+ 256 GB SSD'si var.
Valorant, GTA 5, FIFA 23, Forza gibi oyunlar için yeterli midir? HDD ile SSD arasındaki fark nedir? HDD'ye ne, SSD'ye ne yüklenir açıklar mısınız?

Ben sadece oyun oynamak için bir bilgisayar alacağım. 1TB HDD+ 256 GB SSD'si var.
Valorant, GTA 5, FIFA 23, Forza gibi oyunlar için yeterli midir? HDD ile SSD arasındaki fark nedir? HDD'ye ne, SSD'ye ne yüklenir açıklar mısınız?
SSD'ye Windows, Adobe, Chrome gibi programları (bir tek Valorant'ı SSD'ye kurabilirsin loading sürelerini kısaltmak için) kurabilirsin.
HDD'ye ise ağırlıklı olarak Forza, GTA5 gibi boyutu yüksek olan oyunları depolarsın. Umarım açıklayabilmişimdir.

SSD yeterli değil en az 512 GB olmalı diye düşünüyorum. SSD daha hızlı, SSD'ye kurulan oyunlar daha hızlı açılır. Bölüm yüklemeleri daha kısa sürer.

İyi akşamlar, öncelikle hdd ve ssd arasındaki en basit fark, hız farkıdır, ssd'nin türüne bağlı hdd'den 10-15-20 kat daha hızlı olduğunu söyleyebilirim, okuma ve yazma hızının bilgisayarı doğrudan etkileyeceğini düşünürsek Windows'un ssd'ye kurulması gerektiğini söylemem lazım, bu da yaklaşık olarak 30-40 gb yer kaplıyor. Kalan alanlara da arkadaşlarımın dediğine katılmayarak valorant gibi oyunlar yerine, eklentileri çok olan (Garry's mod gibi, Witcher oyunları gibi), bir kapıdan girince yükleme ekranı çıkan ( hatırladığım kadarı ile skyrim böyle idi) ve GTA V gibi genel olarak fazla materyal bulunduğundan dolayı o yükleme ekranında dakikalarca beklediğimiz oyunları depolayabilirsin. Benim görüşüm 256 GB ssd'nin yeterli olmayacağı yönünde çünkü günümüzde oyunların boyutları 50-60 gigabyte'dan başlıyor, bütçen yetiyor ise yükseltmeni şiddetle tavsiye ederim. HDD'ye fotoğraflarını, bazı oyunları, okuma ve yazma hızının aşırı etkilemediği bilgisayar programlarını kurabilirsin. Dosya aktarmak ssd'de daha hızlıdır bu yüzden ssd üzerinde işlem yaparken hard diskten çok çok daha az bekleyeceğini fark edeceksin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı