Yeni bilgisayar mı alınmalı mevcut bilgisayara yükseltme mi yapılmalı?

Ekstrem oyunlar oynamıyorum. RDR 2 aldım mesela indirimden onu oynayabilirim ama genel olarak Valorant gibi FPS oyunları oynuyorum. Fifa oynuyorum. İşim içinde önerdiğiniz işlemciler güzel. Upgrade yapmaya karar kıldım gibi gözüküyor.
Neden?

İşlemci 10400F yapılır ise Ekran kartında daha bir yükseğe çıkılabilir. Kesinlikle satmanı gerektirecek bir durum yok.

Lakin satsan ederi en fazla 7 bin.
10400f ile 10100f arasında tam olarak nasıl bir fark var?

O zaman CPU ve anakartı yenilemek iyi olur bana göre. Tabii siz hangisini ağırlıklı olarak kullanıyorsanız.
Oynadığım oyunları yukarıda belirttim. Nadir çok grafik gerektiren oyunlar oynuyorum. Genel olarak rekabetçi oyunlar oynamaktayım.
Anakart ve işlemci giriş seviyesi olsa da bence yeni bir ekran kartı ile fena olmayan bir seviyeye gelir.
Önerin nedir?
Bende CPU yenilemeye sıcak bakıyor gibiyim. H410 yüzünden pek alternatif gelmiyor aklıma. Var mı önerin hocam.

Core, threat sayısı. Tekli ve çoklu çekirdek performansı.

Satıp yepyeni bir bilgisayar almanizi öneririm.

Kullandığınız program işlemci mi kullanıyor, yoksa ekran kartı mı, belki de sadece tek bir yükseltme ile çok uygun ve zahmetsiz bir şekilde istediğiniz verimi alabilirsiniz?

İşlemci kullanıyor. Şuanda kullandığım işlemci benim iş konusunda işimi görüyor. Oyunlarda performansını artık beğenmiyorum
Kullandığınız program işlemci mi kullanıyor, yoksa ekran kartı mı, belki de sadece tek bir yükseltme ile çok uygun ve zahmetsiz bir şekilde istediğiniz verimi alabilirsiniz?

İşlemci kullanıyor. Şuanda kullandığım işlemci benim iş konusunda işimi görüyor. Oyunlarda performansını artık beğenmiyorum
Bence İ5 yerine ikinci el olarak i7-10700 işlemciye geçseniz daha iyi olur gibi, yeni anakart+işlemci+Ram değiştirmekte bir seçenek ancak buna gerek var mı orasının son kararı sizin.

Bence İ5 yerine ikinci el olarak i7-10700 işlemciye geçseniz daha iyi olur gibi, yeni anakart+işlemci+Ram değiştirmekte bir seçenek ancak buna gerek var mı orasının son kararı sizin.
önerin için teşekkürler. Merakımdan soruyorum ram neden değiştirmeliyim? Anakartım işlemci ile uyumlu değil biliyorum onu ama ram içinde aynı konu mu geçerli?

Ekran kartına 3060 Ti veya 4060 Ti 16 GB alıp ilk fırsatta da i5 12400F veya i5 13600K alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…