Yeni bilgisayara Windows 11 mi 10 mu kurulmalı?

EGOPEN

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler, farkındayım benzer konular var ama ben farklı bir şey soracağım. Yeni bir laptop aldım Ryzen 7 işlemcili şimdi bu bilgisayara orijinal Windows kurmak istiyorum ancak Windows 11 fazlasıyla pahalı, onun yerine Windows 10 alsam hala Windows 11'e ücretsiz güncelleme yapabilir miyim?
Bir de normal lisanslar ile "key"ler arasında ne gibi farklar var? (Sistemlerden çok anlamam kusura bakmayın.)

Son düzenleyen: Moderatör:

Normal lisans OEM oluyor yani sadece o sisteme özel öbürlerinde ise bazen birkaç sistem üzerinde kullanılıbailiyor ayrıca benim önerim Windows 10'un desteği bitene kadar 20'a geçmen sonra 11'e geçersin veya 12'nin çıkmasını bekleyip 12'ye geç çünkü 11 bayağı hatalı bir sistem.

Kanka başka sistemlerde kullanılabiliyor derken sadece bendeki anahtarı kullanırsam birden fazla cihazda kullanabilirim demek dime yani başka bir kişi gelipte kullanamiyor zaten öyle olsan mantıksız olurdu. Bir de Windows 10'u kullan demişsin eyvallah sıkıntı yok ama hala ücretsiz 11'e gecebiliyor muyum o da bir soru.

Evet diye biliyorum ayrıca senin keyinde öyle bir özellik yok o tek bilgisayar içindir o özellik sadece kurumlarda falan var bence Windows 11'e hiç geçme 12'yi bekle ama tabii ki 11'e ücretsiz geçersin.

Yeni işlemci olması lazım çok bakmıyorum AMD kanatına, yeni işlemciler için ve en iyi sürücü için Windows 11 daha iyi olur, performans farkları var yeni işlemcilerde.

Yeni işlemci olması lazım çok bakmıyorum AMD kanatına, yeni işlemciler için ve en iyi sürücü için Windows 11 daha iyi olur, performans farkları var yeni işlemcilerde.

O da var ama dediğim gibi 11 bayağı sorunlu bir işletim sistemi yine de Explorer'in donması vb.

Evet diye biliyorum ayrıca senin keyinde öyle bir özellik yok o tek bilgisayar içindir o özellik sadece kurumlarda falan var bence Windows 11'e hiç geçme 12'yi bekle ama tabii ki 11'e ücretsiz geçersin.
Anladım yani key alsam sadece bana yeter herhalde?

@731001 yeni sürümde o, 22h2 ve 23h2 sürümlerinde sorun yok yeni işlemcilerde.

Key meselesinde de OEM keyler Windows 10 ise Windows 11'e dönüştürülüyor formatta ancak geri Windows 10'da çalışmıyor diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…