Çözüldü Yeni bilgisayara Windows kurulmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dilara_99

Picopat
Daha fazla  
Yeni topladığım kasaya Windows 10 kurulumu yapamıyorum. Format için USB taktığım anda Windows logosu çıkıyor, ekran kapanıyor, mouse ve klavye ışığı sönüyor. Bu şekilde sürekli bir döngüye giriyor ne yaptıysam olmadı.

Çözüm
İşlemci değiştirdim Ryzen 7 3700X'e geçtim Win kurulumunu yaptım sorun çıkmadı. Garantidede mavi ekran vermiş bu sorunum çözüldü. Fakat Win kurduk bütün ayarlarını yaptık yeniden başlattık bir sorun olmadı.

2 saate yakın normal çalıştı az önce yeniden başlattım ve ekrana görüntü gelmiyor. Kasa çalışıyor fakat ekranda görüntü yok klavye mouse çalışmıyor.
1. başlatma seçeneği olarak USB'yi seçmeniz gerekiyor.
Seçmediyse nasıl boot eti ki zaten?...

Neyse. Sorunun Windows, USB boot vs vs ile hiçbir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Arızalı ekran kartı veya PSU diyorum ben. Ama ekran kartı daha öncelikli.

Onboard ile deneyin mesela, varsa.

Seçmediyse nasıl boot eti ki zaten?

Neyse. Sorunun Windows, USB boot vs. İle hiçbir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Arızalı ekran kartı veya PSU diyorum ben. Ama ekran kartı daha öncelikli.

Ekran kartı sorunu olduğunu düşünümüyorum yoksa açılışta BIOS görüntüsünü de iletmeyebilirdi ve sonrasında kapanırdı. Sorunun tamamen anakart ile ilgili yazılımsal bir problem olduğunu düşünüyorum. BIOS güncellemesi sonrası büyük ihtimal sorun çözülebilir ve eğer anakart eski ise ve bootable disk UEFI hazırlanmışsa da Windows simgesi gelmezdi zaten Rufus'un uyarısı çıkardı.

Secure Boot kapali mi?

Hem açık hem kapalı olarak denedim.

Başka USB"niz varsa onunla bir daha deneyin.

Dendedim.

Seçmediyse nasıl boot eti ki zaten?

Neyse. Sorunun Windows, USB boot vs. İle hiçbir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Arızalı ekran kartı veya PSU diyorum ben. Ama ekran kartı daha öncelikli.

PSU da değiştirdiğimi yazmayı unutmuşum. Az önce bilgisayarcı ile görüştüm ekran kartı RAM SSD ve hard diski başka bir bilgisayarda denemiş onun demesi ile anakartı 3. kere değiştim ve dünden beri yine aynı hatayı alıyorum. SSD başka bir PC takıp Win kurulumu yapıldı fakat o SSD PC taktığımda siyah bir ekranda otomatik onarıma hazırlanıyor yazısı geliyor ve bu sefer de siyah ekranlı döngü bu şekilde oluyor. Sistem özeliklerim şu şekilde;
  • MSI 2060 Ventus.
  • Ryzen 5 3600X
  • MSI B450 Mortar Max (1.denediğim MSI A520 m Pro 2.bunu iade edip aynısını aldım)
  • WD Blue dahili disk 1 TB.
  • Corsair CP-9020218-EU CX750F 750W tam moduler 80Plus Bronze
  • Corsair Vengeance RGB Pro sl 16 GB (2x8GB) DDR4 3200 MHz
  • XPG SSD 512 GB gen 3x4 M.2 S40G.
Hocam siyah ekranda sol üstte tire işareti mi çıkıyor?

Sanırım çıkıyordu her zaman çıkıyor mu hatırlamıyorum maalesef birçok farklı şekilde yüzlerce kez denedim...

Anakart UEFI modda olması lazım yoksa hiçbir şekilde olmuyor ayrıca 1. başlatma seçeneği olarak USB'yi seçmeniz gerekiyor.

Bu şekilde denedim.
Bu şekilde bir döngü oluşuyor Win logosu çıktıktan sonra bazen sistem kendini yeniden başlatıyor, bazen mavi ekran verip yeniden başlatıyor yine siyah ekran üzerinde paylaştığım şekilde döngü başlıyor, mavi ekranda ki kod sürekli değişiyor.

Dosya Ekleri

• tempImagedyC8um.png
    tempImagedyC8um.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 91
  • tempImageyldeIB.png
    tempImageyldeIB.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 89
  • tempImagetUOAu3.png
    tempImagetUOAu3.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 74
  • tempImage2RrHXL.png
    tempImage2RrHXL.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 81
  • tempImagervSynM.png
    tempImagervSynM.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 94
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Ekran kartı.
  • RAM
  • Anakart
  • SSD
  • PSU
Bunları denediniz, peki işlemci ne durumda? Klavye ve farede kısa devre olabilir (olduğuda sistemin açılmaması bile söz konusu.)

Klavye ve fareyi başka bir PC üzerinde kullanıyorum orada çalışıyor. İşlemci test edilmedi son çare onu da garantiye yollayıp deneyeceğim biraz daha olmazsa.

Ekran kartsız(OnBoard) kurulumu deneyebilir misin rica etsem görüntüde bozulmalar var çünkü. Eğer boulmalar ekran kartı yokken de olursa RAM'lari kontrol ederiz.

Ekran kartsız(onboard) kurulumu deneyebilir misin rica etsem görüntüde bozulmalar var çünkü. Eğer boulmalar ekran kartı yokken de olursa RAM'lari kontrol ederiz.

Dün bilgisayarcıya tekrar verdim bütün parçalar tek tek test edildi hiçbirinde sorun yok fakat hala Win kurulum yapılamıyor :(

Hocam gözümden kaçmış olabilir ama yazdıysanız kusura bakmayın. Bu B450 anakartları 3000 serisi işlemcilerle kullanabilmek için önce BIOS güncelleme yapmak gerekiyor diye biliyorum. Denediniz mi siz? Yanlış bilgi verdiysem şimdiden özür dilerim.

Hocam gözümden kaçmış olabilir ama yazdıysanız kusura bakmayın. Bu B450 anakartları 3000 serisi işlemcilerle kullanabilmek için önce BIOS güncelleme yapmak gerekiyor diye biliyorum. Denediniz mi siz? Yanlış bilgi verdiysem şimdiden özür dilerim.

Doğrudur bilmiyorum fakat önceki anakartım MSI A520 m proydu aynı sorunu onda da yaşıyordum güncelleme de yaptım BIOS pili de çıkartıp taktım değişen bir şey olmadı maalesef :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı