Yeni Bilgisayarda Yüksek Fan Sesi Sorunu

superturk

Hectopat
Katılım
10 Temmuz 2020
Mesajlar
47
Selam dostlar. Dün yeni bilgisayarımı topladım. Ekran kartımda 2, işlemci soğutucumda 1, PSU'da 1, kasada 2 fan toplam 6 adet fan var sistemde. Bir fandan sürekli yükselen ve alçalan bir ses duyuyorum. Hangi parçadan geliyor emin değilim. Egzoz fan, CPU fanı veya ekran kartı fanından geliyor sanırım. Yardımcı olabilecek var mı?
 
Ekran kartınız MSI Armor serisinden mi?
Edit: 1660 Super'lerde Armor yokmuş.

Bende 1660 Ti Armor var. Yeni Armor'larda eskisi gibi ısınma sorunu yok ancak agresif bir fan sesi var. 60 dereceye gelmeden çalışmıyor, ancak 60 dereceyi geçince böyle bir agresif fan sesi geliyor.
Sizin dediğinize çok benzettim, o yüzden sorayım dedim.

Palit 1660 Super GP OC
Sistem boştayken yüksek fan gelmesi sebebi şöyle olabilir diye düşünüyorum: Güç seçeneklerinden yüksek performanstayken boşta bile tam yükte çalışıyor, ya da BIOS ayarlarından yüksek performans seçmiş olabilirsin. Kontrol ettikten sonra düzelmezse güç seçeneklerinden işlemci kullanımı %99 yapıp dener misin seste bir azalış olacak mı diye?


Egzoz fan fazla ses çıkarmaz. Yani çok rahatsız edecek kadar yükselmeli alçalmalı çıkarmaz. Büyük ihtimal ekran kartından veya işlemciden geliyordur ses. İkisinin de boşta ses çıkarması normal değil. Harddisk ve PSU fanları da sesli çalışıyor. Onları da kontrol etmelisin.

Güç seçeneklerine nerden gireceğim?
 

Geri
Yukarı