Yeni Bir Dil Tasarlıyorum

Benim de şöyle bir şifreli dilim var. Bazen çok kullanışlı oluyor. :D Bu dil tamamen Türkçe klavye bazlı bir dil. Kısacası şu şekilde. Örneğin Türkçe bir kelime yazacaksınız. Yazmanız gereken her harf için klavyenin bir sağ tarafındaki harfe basıyorsunuz. Mesela "a" harfi için "s" harfine basmalısınız. Örneğin "araba" kelimesi bu dilde "stsns" olarak yazılıyor. Mesajı gönderdiğiniz kişi bunu okumak için her harfin bir solundaki harfe bakması gerekecek. Eğer ifade etmeniz gereken harf "ü" gibi klavyenin en sağında bulunuyorsa bir alt satırdaki ilk harfi, yani "a" yı kullanıyorsunuz. "Ç" harfi için ise "q" ya basmanız gerekecek. Sayıları yazarken de aynı mantık var. Mesela "2480" sayısı "3591" şeklinde yazılıyor.

"Msdoş nzt fzş drmvr+"

Yeni eklemeler;
Elo Metro= Metro
İshwza= İstemek
Fiyon= Ben
İshwz= Bence
Zorks= Berbat, kötü, pis
Sai= Ve
Kowaşh= Şirin
Sinuku= Yılan
Kiyon= Suikast yapmak
Shayh= Şey
Zahaşhi= Zaman
Siyonen= Demek
-----------------------
Bazı Cümleler;
-----------------------
Fiyon' es kiyon' a Mehmet' o!
Fiyon'es kurwaj' a shayh' a
Fiyon' es siyonen' a ishwza bamya' o. İshwz bamya' o zorks sai ishwz sinuku' o kowaşh.

Yeni eklemeler;
Elo Metro= Metro
İshwza= İstemek
Fiyon= Ben
İshwz= Bence
Zorks= Berbat, kötü, pis
Sai= Ve
Kowaşh= Şirin
Sinuku= Yılan
Kiyon= Suikast yapmak
Shayh= Şey
Zahaşhi= Zaman
Siyonen= Demek
-----------------------
Bazı Cümleler;
-----------------------
Fiyon' es kiyon' a Mehmet' o!
Fiyon'es kurwaj' a shayh' a
Fiyon' es siyonen' a ishwza bamya' o. İshwz bamya' o zorks sai ishwz sinuku' o kowaşh.
Siz onu bırakın da dilinizde açık buldum :)

Galiba Japonca öğrenmek zor geldi ''Ben de en iyisi benzer, kolay bir versiyonunu'' yaratayım falan diye mi düşündün🤣
Ben asla yaratmam, yaratamam. Ayrıca dil Japoncaya değil Rusçaya benziyor ve Japonca öğreniyorum.
Neden? Neden böyle bir şeye ihtiyaç duydunuz?
Garip bir olay, boş derslerde oynamak için oyun hazırladım kendime. Bu oyunda bir ülke kuruyorsun onu yönetiyorsun. Bende bu ülkeye bir dil bulayım dedim ilk başta çok önemsemesemde sonra çok sardı ve devam ettim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı