- Makaleler
- 12
Günümüze kadar pek çok ses üretildi. Örneğin a, b, c gibi harfler birer ses. Peki ya yeni sesler yani yeni harfler üretilebilir mi? Peki ya şu anda bunu yapabiliyor muyuz?
O seslendirmeyi yazılı olarak anlatır mısın?sonra bunu rastgele seslendir al sana yeni harf.
Burada yabancıların o sesleri kullanmadığı yazmıyor. Bazı yabancıların kullanmadığı yazıyor.Harf olmaması seslendirmedikleri anlamına gelmez.
Sesler evrenseldir. Seslerin herhangi birini kullanmayan bir millet olduğunu zannetmiyorum.Burada yabancıların o sesleri kullanmadığı yazmıyor. Bazı yabancıların kullanmadığı yazıyor.![]()
Bir haberde görmüştüm. Bir kişi Türkçe'nin bir harfini seslendirmekte zorlanmış. Yani böyle şeyler mümkün.Sesler evrenseldir. Seslerin herhangi birini kullanmayan bir millet olduğunu zannetmiyorum.
Bir harf tek başına söylenirken veya Türkçesi iyi olmayan birisi Türkçe kelime kurmaya çalışırsa kabul edilebilir. Ama ben hala tüm seslerin tüm milletler tarafından kullanıldığını düşünüyorum.Bir haberde görmüştüm. Bir kişi Türkçe'nin bir harfini seslendirmekte zorlanmış. Yani böyle şeyler mümkün.
Aslına bakarsak her dilin bazı farklılıkları var. Örneğin telaffuz farklı olabiliyor. Mesela "Three" ile "Tree" arasında fark var. "Th" harfleri birleşince F'ye benzer bir ses çıkıyor ama Türkçe dilinde böyle bir ses yok.Bir harf tek başına söylenirken veya Türkçesi iyi olmayan birisi Türkçe kelime kurmaya çalışırsa kabul edilebilir. Ama ben hala tüm seslerin tüm milletler tarafından kullanıldığını düşünüyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.