Yeni bir kuram: Rusya'nın amacı Ukrayna değil, 3. dünya savaşı

• Konuyu başlatan 423531
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 2.668
Putin madem bu kadar zeki, ülkesinin çıkarını düşünüyor ve ülkesi bu kadar kuvvetli o halde ne diye savaşın 10. gününe gelindi? Demek ki geçmişi bir şeyleri önlemiyor. Ülkesinin çıkarını düşünen bir lider ülkesine 3 trilyon dolardan fazla para kaybettirip yüzlerce ambargo mu uygulatır sence? Şu an Rusya 3.dünya ülkelerinden farksız; itibarı yerlerde.

Yanlış düşünce. Rusya bu müdahalenin 10. güne uzamasını istediği için uzuyor. Rusya'ya karşı tavır almış durumda olsa da halkımız, hedef siviller değil. Gerçekten insaflı bir saldırı yapıyor. Rusya gücünde bir ülke Ukrayna'yı istiyorsa tek 1 füze ile orada canlı bırakmaz. "Ekonomik her yaptırımı düşündük." açıklaması da unutulmamalı. Eğer bu durumun ona zarar vereceğini düşünüyorsa hatta düşünmekle kalmayıp yaşıyorsa neden geri çekilmedi? Kaz gelecek yerden tavuk esirgemiyor olmasın? Avrupa'nın boş tehditlerine kulak asma. Bugün 3 trilyon dolar zarar ettirip, yarın Ukrayna işgal ilan edilirse 6 trilyon dolar yaranmak için verirler. Siyaset halk aklıyla dönmüyor bunlar benim tahminlerim sadece.

Yanlış düşünce. Rusya bu müdahalenin 10. güne uzamasını istediği için uzuyor. Rusya'ya karşı tavır almış durumda olsa da halkımız, hedef siviller değil. Gerçekten insaflı bir saldırı yapıyor. Rusya gücünde bir ülke Ukrayna'yı istiyorsa tek 1 füze ile orada canlı bırakmaz. "Ekonomik her yaptırımı düşündük." açıklaması da unutulmamalı. Eğer bu durumun ona zarar vereceğini düşünüyorsa hatta düşünmekle kalmayıp yaşıyorsa neden geri çekilmedi? Kaz gelecek yerden tavuk esirgemiyor olmasın? Avrupa'nın boş tehditlerine kulak asma. Bugün 3 trilyon dolar zarar ettirip, yarın Ukrayna işgal ilan edilirse 6 trilyon dolar yaranmak için verirler. Siyaset halk aklıyla dönmüyor bunlar benim tahminlerim sadece.
Rusya'yı küçük görenlere hatırlatalım. Daha 20 sene yeni geçti:

Rusyanın niyeti ukrayna abd ye güvenip diklendiği için hem ukraynaya hem abd ye ders vermeye çalışıyor, diğer ülkelerle bi derdi yok.

Kendinden kat kat güçsüz orduya karşı bir ton asker, tank, uçak kaybet üstüne üstlük askerlerin komutanların esir düşsün. Sonra türkolar gelip "Rusya'nın bir bildiği vardır abii" desin. Çok komik.

Bizimkilerin Rusya hayranlığı da beni öldürüyor. Konu sahibinin görüşüne katılmakla beraber Rusya'nın nükleeri dışında ordusal olarak pek bir nanesinin olmadığını da tüm dünya anlamış durumda. Daha hareket başladığında "kiev'i akşam alır Rusya" diyen bizim nane molla siyaset analizci yurttaşlarımızda şimdi artık yok Rusya istediği için bu kadar uzadı falan diyor. He kardeşim he. Rusya daha Belarus'un yardımı ile dibine kadar girdiği Kiev'i alamamış, üstüne üstlük de ülkeye yapılan deli gibi silah yığınağı da durduramıyor ama izin verdiği için savaş bu kadar uzayacak? He he :D ayrıca şahsen 3.dünya savaşı çıkartmak istediklerini sanmıyorum. Amaçları Ukrayna'ya yapılan silah yardımlarını bir nebze olsa da yavaşlatmak ama nafile olur mu sanmam.

Nazikçe konuşmak yerine dalga geçenlere kocaman alkış!

Adamlar Ukrayna'ya adamakıllı saldırmazken bile ekonmisi çok kötü tam gücünü koysa ne olur bilmemiyorum.

İsteyerek almamak diye bir şey olmaz. Bu oyun değil çünkü. Savaşta geçen her dakika her saniye Rusya milyonlarca dolar kaybediyor. Bu kadar yaptırıma uğramış bir ülkenin ekonomisi geniş çaplı bir savaşı kaldıramaz. Ölenler de insan ayrıca.
Haklısınız ama eğer Rusya cidden sert bir savaş yaparsa böyle yaptırımlardan çok daha büyük bir şeyle karşı karşıya kalır bu yüzden tam kapasite savaşmaz mantıklı değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı