Yeni Bisikletim Salcano İnsomnia

Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Merhabalar. Tam iki hafta önce canım acıyarak sattığım NG650 model bisikletimin üstüne kenarda köşede biriktirdiğim dövizleri bozdurarak bir bisiklet aldım. Aslında istediğim bisiklet bu değildi,ancak değerlendirdiğim bisikletler içerisinde en çok hoşuma giden Salcano İnsomnia oldu. Maşası ROCKSHOX XC30 model bir maşa. Kendini ispatlamış,uygun fiyatlı ve kalitenin arşa çıktığı bir maşa. Ancak 2020 modelinde bu maşa kaldırılarak yerine SR SUNTOUR XCT veya XCM takılmış. Vites sistemi Shimano Acera. Acera kendini ispatlamış bir vites sistemi serisi ancak eğer bisikletinizin aynakolu Acera serisi ve rengi de gümüşi renk ise boya atması çok fazla olabiliyor. Frenler Shimano Altus. Hidrolik disk olmasını özellikle istedim. Fiyatı ise 2350 lira. Çok tesadüfen önüme geldi. Donamım anlamında gayet iyi. Ancak elime biraz daha para geçerse birkaç sene sonra bu bisikletin frenlerini Alivio sistemle güncellemeyi düşünüyorum.

Gayet güzel bir bisiklet. Almak istiyorsanız kaçırmayın.

Bianchi aspid 46 aldım, 1900 TL ye. Hiç memnun değilim. Satabilirsem satıp daha üst modele geçemeye çalışacağım. Keşke önceden bu modeli görseymişim...

Bianchi yeni modellerinde artık kalitesini ciddi orandan düşürdü. Babama 2.5 sene önce aldığımız AFX 9029 Performance modeli gerçekten çok iyi. Vites ve frenler Deore takım olduğundan çok güven veriyor gerçekten. Bu bisiklet bu arada 6 yaşında şu an. Boyunuzu,kilonuzu bilemem ama 27,5 jant olanına bakmanızı tavsiye ederim.
Bisikletimin göbekleri SRAM imiş. Gayet güzel bir göbek. Kaliteli. Maşası efsane yaylanıyor. Geçen gün baktım da. Daha elime ulaşmadı ama şu an için acelesi yok,kuzenimden almasını istedim.

Bianchi yeni modellerinde artık kalitesini ciddi orandan düşürdü. Babama 2.5 sene önce aldığımız AFX 9029 Performance modeli gerçekten çok iyi. Vites ve frenler Deore takım olduğundan çok güven veriyor gerçekten. Bu bisiklet bu arada 6 yaşında şu an. Boyunuzu,kilonuzu bilemem ama 27,5 jant olanına bakmanızı tavsiye ederim.
Bisikletimin göbekleri SRAM imiş. Gayet güzel bir göbek. Kaliteli. Maşası efsane yaylanıyor. Geçen gün baktım da. Daha elime ulaşmadı ama şu an için acelesi yok,kuzenimden almasını istedim.
26 inch alarak da hata yaptım. Boyun 175...
Bianchinin bu bisikletine 2000 liraya yakın verdim. Frenleri MT200, vites seti Tourney. Lastikler Çin malı. Göbekler Shimano tourney set için en düşük uyumlu model ne ise o. Amotrisör markasız. Üst tıpa da Mode yada Mooe yazıyor. İnternetten aratınca bir sonuç bulunmuyor. Amortisör yaylanmıyor...

Elden çıkarabilirsem Carraro 2712 SX Eagle alıp mutlu olacağım. Aksi halde parayı basıp tek yaprak ayna kol ve deore set ile yükseltmeyi planlıyorum. Herhalde elden gene bir bisiklet parası çıkacak gibi.

26 inch alarak da hata yaptım. Boyun 175...
Bianchinin bu bisikletine 2000 liraya yakın verdim. Frenleri MT200, vites seti Tourney. Lastikler Çin malı. Göbekler Shimano tourney set için en düşük uyumlu model ne ise o. Amotrisör markasız. Üst tıpa da Mode yada Mooe yazıyor. İnternetten aratınca bir sonuç bulunmuyor. Amortisör yaylanmıyor...

Elden çıkarabilirsem Carraro 2712 SX Eagle alıp mutlu olacağım. Aksi halde parayı basıp tek yaprak ayna kol ve deore set ile yükseltmeyi planlıyorum. Herhalde elden gene bir bisiklet parası çıkacak gibi.
Bunu yapmayın,çok para ödemeniz gerekir. Bianchi afx 8027 bakın. Deore takım vites var. Maşası kilitlenebilir. Frenler MT200. Maşası SR SUNTOUR XCM olmalı. AFX serisi gerçekten kıymetli bir seri. 9029 modelinden biliyorum,gerçekten profesyonel bir bisiklet. Bulabiliyorsanız bakmanızı öneririm.
Bunu yapmayın,çok para ödemeniz gerekir. Bianchi afx 8027 bakın. Deore takım vites var. Maşası kilitlenebilir. Frenler MT200. Maşası SR SUNTOUR XCM olmalı. AFX serisi gerçekten kıymetli bir seri. 9029 modelinden biliyorum,gerçekten profesyonel bir bisiklet. Bulabiliyorsanız bakmanızı öneririm.
Ben bütçeniz düşüktür diyerekten bunu önermiştim. Ancak bayağı yüksek bir bütçeniz var gibi. 6250 lira gayet büyük bir rakam. Carraro'yu bilmiyorum ancak o paraya bence Scott veya Ghost bulursanız Specialized gibi markalara bakmak daha iyi olabilir.

Ben bütçeniz düşüktür diyerekten bunu önermiştim. Ancak bayağı yüksek bir bütçeniz var gibi. 6250 lira gayet büyük bir rakam. Carraro'yu bilmiyorum ancak o paraya bence Scott veya Ghost bulursanız Specialized gibi markalara bakmak daha iyi olabilir.
Scott ve Ghost bisikletler Carraro da sunulan takım ile beraber bakınca aşırı pahalı oluyor. Ben 10-12 vites bisiklet arıyorum. En uygunu ise Carraro.
Şimdi tek problem Bianchi Aspid 46'yı satmak :D

Bu arada yükseltme için araştırmada bulundum ve 1700 TL gibi bir fiyat çıktı.
Ekran Alıntısı.PNG

Şu anlık yükseltmeden de vaz geçtim. Zaten 1 ayda arka vitesimin o uzun bölümünde gözle görülür bir yamulma var. Yüksek ihtimal bir süre sonra elimde kalacak.

Maşa ise garip. Arada sanki takılıyor gibi geliyor. Birde bacaklarda aşırı fazla yağ birikti. Sol alt taraftan ise elime yağ geliyor genelde.

Bakalım başımıza bir şey gelmez umarım.

İnşallah. Tek yaprak bir aynakol yükseltmesi yapabilirim demiştiniz ya. Bir tanıdığım bisiklet satıyor. SLX takım 1.11 vites. Frenleri sanırım XT set. Tam hatırlayamadım ama isterseniz linkini verebilir eğer ilandan kalkmadıysa. Bisikletin markası Cube bu arada.

İnşallah. Tek yaprak bir aynakol yükseltmesi yapabilirim demiştiniz ya. Bir tanıdığım bisiklet satıyor. SLX takım 1.11 vites. Frenleri sanırım XT set. Tam hatırlayamadım ama isterseniz linkini verebilir eğer ilandan kalkmadıysa. Bisikletin markası Cube bu arada.
Kendi bisikletimi satmadan bisiklet almak istemiyorum. Teşekkürler genede..

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı