Yeni Cihazda Windows 11 Aktifleşmiyor

nobody11

Hectopat
Yeni sisteme geçtim. Eski sistemde Windows 10 Pro kullanıyordum, key mail adresime bağlıydı. Yeni sistemde Windows 11 Pro kullanıyorum fakat ne yapsam da bir türlü aktifleştiremedim. Hata verip duruyor ne şekilde denesem. Çözümü var mıdır? Yoksa yeni key mi almam gerekiyor?

Son düzenleme:
Gayet normal. Win 10 Pro anahtarı Win 10 için. Öncelikle Upgrade yapmanız gerekiyor. Tekrar Win 10 kurup etkinleştirme yapın. Win 11 upgrade işlemini gerçekleştirin. Böylece bu sorun da ortadan kalkar.

Artı -1 Eksi
Hata nedir? Eski sisteminizde Windows 10 hala çalışıyor mu?

Format atıldı, yeni sahibi kendi mail adresi ile kullanıyor o da yine W11 ve onda sıkıntı olmadı mailine bağlı key ile aktif oldu. Ben hesabımdan eski cihazı da kaldırdım ama işe yaramadı.

Cmd üzerinden de bir çok yöntem denedim ama işe yaramadı onlar da.

Gayet normal. Win 10 Pro anahtarı Win 10 için. Öncelikle Upgrade yapmanız gerekiyor. Tekrar Win 10 kurup etkinleştirme yapın. Win 11 upgrade işlemini gerçekleştirin. Böylece bu sorun da ortadan kalkar.

Eski sistemi kullanan kişinin durumu da aynı değil mi ama? Onun eski sistemi de W10 Pro idi. Benden aldığı sisteme 11 Pro kurup kullanabiliyor. Aynı şekilde farklı bir arkadaşım da sistem değiştirip 11'e geçti eski keyi girdiğinde kabul etti. Sanırım farklı bir durum var bende.

Ben de upgrade şartı yok direkt kullanabiliyor diye biliyorum.

Upgrade yapmış belli ki. Ya da daha önce hesabına kayıtlı bir Win 11 Pro Retail anahtarı varmış. Sizdeki durum bu şekilde değil ki etkinleşmedi. Dediğim gibi upgrade yapın düzelir.

Hocam keye ihtiyacın olmadan Microsoft hesabınla lisansı taşıyabilirdin. Keşke hesabından cihazı kaldırmasaydın. Bir ihtimal eski sisteminize Windows 11 kurulunca sizin lisans üzerinden yükseltme yapıldı.

Upgrade yapmış belli ki. Ya da daha önce hesabına kayıtlı bir Win 11 Pro Retail anahtarı varmış. Sizdeki durum bu şekilde değil ki etkinleşmedi. Dediğim gibi upgrade yapın düzelir.

Yok hocam 10 retail keyi var onda da ve sıfırdan kurulum yaptık formatta. Kendim yaptım oradan biliyorum

Hocam keye ihtiyacın olmadan Microsoft hesabınla lisansı taşıyabilirdin. Keşke hesabından cihazı kaldırmasaydın. Bir ihtimal eski sisteminize Windows 11 kurulunca sizin lisans üzerinden yükseltme yapıldı.

Yok anlatamadım sanırım. Hesabıma zaten bağlıydı diye yazdım mesajımda. Kaldırma işlemini de yeni sistemde windows mevcut cihazınız bu mu diye soruyordu orada eskiyi görüp kaldırdım. Key ile ayrıca deneme sebebim çözebilmek içindi. Her yolu deniyorum.

Yok hocam 10 retail keyi var onda da ve sıfırdan kurulum yaptık formatta. Kendim yaptım oradan biliyorum
Belki sizden önce Win 11 Pro etkinleştirmiştir vs. Neyse ikna etmeye çalışmayayım. Yöntemi söyledim denersiniz ya da denemezsiniz Ancak Win 10 Pro yüklü diye Win 11 Pro direkt etkinleşmez (Temiz kurulum yapıldığında)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…