Yeni DDR5 sistemde, DRAM ışığı sönmüyor ve görüntü gelmiyor.

hurdacimuharrem

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 6000MHz CL36
Ekran kartı
RTX 5070
Anakart
B650M/B850M
İşlemci
7950X/9900X
Merhaba,

İşin içinden asla çıkamıyorum, sorun nedir asla anlayamıyorum, muhakkak gözden kaçırdığım bir şey vardır diye düşünerek sizlerle paylaşmak istedim. Geçtiğimiz hafta şu parçaları sipariş ederek bir sistem topladım;

• Gigabyte B650M D3HP Anakart
  • CMK32GX5M2B6000C36 kodlu 2 adet 16 GB bellekten oluşan 32 GB DDR5 6000Mhz RAM
  • AMD Ryzen 9 7950X
  • ASUS RTX 5070 Dual

Ne yaparsam yapayım, asla çalışmadı. Anakartta DRAM ışığı yanıyor, asla görüntü gelmiyor. Sorun anakarttadır diye düşünerek yenisini aldım, daha sonra işlemciyi de iade edip yenisini aldım. Yeni parçalar da şöyle;

• Gigabyte B850M D3HP Anakart
  • AMD Ryzen 9 9900X

Fakat bu iki yeni parçayla da aynı sorun mevcut. Denediğim çözümler ise şunlar oldu:

• Tek ram ile tüm slotları denemek
  • En az 10, en fazla 45 dakika memory training için açık bırakmak
  • BIOS flashlamak (B650M'de de B850M'de de ışık 1 dakika 30 saniye yanıp söndü, sistem kendini kapatmadı, ben kapatıp açmak durumunda kaldım)
  • Aynı testleri tek bellek A2 slotunda takılıyken yapmak
  • Aynı testleri tek bellek B2 slotunda takılıyken yapmak
  • Ekran kartıyla çalıştırmak
  • Ekran kartsız çalıştırmak
  • SSD varken çalıştırmak
  • SSD yokken çalıştırmak
    - BIOS pilini söküp 5 dk beklemek (fiş takılı değilken)

RAM fiyatları ve stok durumları malum, başka bir bellek alıp test edemiyorum (İngiltere'deyim, buradaki stok durumuna göre söylüyorum), ancak bu bellekleri kutusundan çıkardım, yani vuruk kırık gibi bir durum da yok. BIOS flashlarken de dosyayı "GIGABYTE.bin" olarak adlandırıp FAT32 formatında biçimlendirdiğim 16 GB USB2.0 belleğe kopyaladım. Yani asla içinden çıkamıyorum. Bir öneriniz var mıdır? Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleme:
FAT32 MBR USB belleğe BIOS sürümünü yazan (Anakartmodeli.BIOSSÜRÜMÜ) dosyayı direkt olarak atacaksınız, isim değiştirmeyeceksiniz ama bunun problem olduğunu sanmıyorum. Sonra BIOS'dan Q-Flash seçip upgrade yapacaksınız. Ayrıca sistemin keni kendini restart atması gerek, sizin atmanız katiyen yanlış. BIOS bozulmuş olabilir ama öyle olsa sistem hiç açılmaz yani BIOS'a dahi giremezsiniz. BIOS üzerinde olduğunuz sürüm yazıyor mu? Ek olarak sorunlu olan ana parça RAM fakat RAM hariç her parçayı değiştirmişsiniz. En kötü RAM'i RMA yollamanız daha iyi olacaktı.

Selam, cevap için çok teşekkürler.

Yani yaklaşık 1 saat bekledim fakat kendi kendine restart atmadı maalesef. Görüntü hiç gelmediği için hangi sürüm BIOS olduğunu göremiyorum.

Selam, cevap için çok teşekkürler.

Yani yaklaşık 1 saat bekledim fakat kendi kendine restart atmadı maalesef. Görüntü hiç gelmediği için hangi sürüm BIOS olduğunu göremiyorum.
Anakartınız brick olmuş gibi duruyor yani BIOS atılması gerek. BIOS flashback özelliği var mı? Şu an hangi model anakart takılı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı