Yeni ekran kartı alındıktan sonra PC boot olmuyor

Yer
Manisa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Geforce 210 1GB,Pentium E6800,6GB Ram Casper 75HZ Monitör,Bloody B328,Monster Pulsat V11 Mouse
Meslek
Elektrikçi,Eski Bilişimci,Otomasyoncu,Elektronikçi
RAM
6GB DDR3
SSD veya HDD modeli
120gb ssd
Ekran kartı
RX 470
Anakart
IPX 41-03
İşlemci
Pentium e6800
RX470 aldım eylül ayına kadar Pentium E6800 ile darboğaz yaparak kullancaktım taktım açtım fanlar dönüyor ama hem görüntü gelmiyor hem klavye mouse gelmiyor. Hem de PC boot ederken çıkan bip sesi gelmiyor BIOS çökmüş olabilir mi yoksa başka sorun mu var? Ayrıca kartı VGA to DVI adaptörü ile kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX470 aldım eylül ayına kadar Pentium E6800 ile darboğaz yaparak kullancaktım taktım açtım fanlar dönüyor ama hem görüntü gelmiyor hem klavye mouse gelmiyor. Hem de PC boot ederken çıkan bip sesi gelmiyor BIOS çökmüş olabilir mi yoksa başka sorun mu var? Ayrıca kartı VGA to DVI adaptörü ile kullanıyorum.

CMOS pilini çıkartıp 10 dk kadar bekleyebilir misiniz PC'ye güç gelmez iken ayrıca kartın tam modeli nedir?

PSU nedir? Yetersiz olabilir.

Yeni aldım Aerocool 500W.

Bu arada eski kart ile sorun yok ve adaptör bozukmuş yarın yeni adaptör alıp deneyeceğim duruma göre haberdar ederim.

CMOS pilini çıkartıp 10 dk kadar bekleyebilir misiniz PC'ye güç gelmez iken ayrıca kartın tam modeli nedir?

Sapphire RX 470 4 GB Nitro+

Kartın arka kısmına bakar mısınız? BIOS switch tuşu olmalı onu sağda ise sola solda ise sağa alıp deneyin.

Yok hocam bu arada fanlarda Nitro Gaming Edition yazıyor bilgine BIOS'u legacyden UEFI'ye alsam çalışır mı?

Yok hocam bu arada fanlarda Nitro Gaming Edition yazıyor bilgine BIOS'u legacyden UEFI'ye alsam çalışır mı?

Denenebilir ancak eğer Windows kurulu ise zaten denemenizi tavsiye etmem ayrıca eğer BIOS'a girebiliyorsanız CSM açık ise kapayıp kapalı ise açıp dener misiniz?

Ayrıca BIOS'u da güncelleyip deneyin üstteki işe yaramazsa.

Denenebilir ancak eğer Windows kurulu ise zaten denemenizi tavsiye etmem ayrıca eğer BIOS'a girebiliyorsanız CSM açık ise kapayıp kapalı ise açıp dener misiniz?

Ayrıca BIOS'u da güncelleyip deneyin üstteki işe yaramazsa.

Hocam bendeki BIOS CMOS ve UEFI kısmı yok üstelik anakartım Casper başka anakart alacağım onda denesem çalışabilir mi?

Kartın bozuk olmadığına eminseniz evet çalışabilir ancak anakartınız nedir CMOS'un olmama ihtimali yok zaten UEFI ise BIOS güncellemeniz durumunda gelecektir büyük ihtimalle.

Hocam emin değilim ama satın aldığım kişi çalıştığını söyledi hatta fotoğraf bile attı çalışmazsa da getir dedi. Klavye, mouse ve görüntü gelmiyor ve boot ederken ki bip sesi de gelmiyor bir de kartın arkasında olması gereken demir plaket yok. Çocuk demişti zaten termal macununu yeniledim diye yani kart açıldı ama sorun karttan değildir değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı