Çözüldü Yeni Ekran Kartı Sonrası Sistem Güç Kesiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Not: Başlığa ne yazacağımı tam bilemedim.

Yani şöyle anlatayım. 2. el bir arkadaştan ekran kartı aldığımdan 2 gün sonra sistemi açıyorum. İlk açışım değil. Sistem açılıyor, 10 sn sonra ekran, klavye ve fare ışıkları gidiyor. Ben de sistemi PSU'nun şalterinden kapatıyorum. Sonra tekrar açıyorum, yine aynısı oluyor. Ben yine PSU'nun şalterinden kapatıyorum. Bir daha ki açılışta anakartın Debug LED'lerinden CPU ve RAM yanıyordu. Ben RAM'i çıkardım farklı sokete taktım, durum aynı. Sonra ekran kartının güç kablosunu değiştirdim. PSU'nun 2 tane GPU 8 pin güç kablosu mevcut. Bu kez sorunsuz açıldı ve şu an öyle kullanıyorum. Bence sorun PSU kaynaklı. PSU'yu garantiye göndereyim mi? Sistemi riske atmak istemiyorum.

Sistem:
CPU: Ryzen 5 1600 AF.
Anakart: MSI B450M Pro VDH Max.
Ekran kartı: XFX RX 570 4 GB.
PSU: FSP 500W 60AHBC.

Çözüm
FSP PSU'lar kaliteli değil mi?
Kaliteli ve oldukça iyiler.
Lakin arkadaşın modeli yeterli değil.
500W 60AHBC arkadaşın %80 verimlilik sertifikası yok. %85'e kadar çıkabiliyor verimlilikte. Ama bu sefer de %50 yük altında olması lazım.
Bu yüzden sistemi başlattığında sıkıntı yaşıyor.
FSP 500W 60AHBC kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki, bu sorun PSU kaynaklı.
Aynı PSU'mu RX590 8GB (8+6 pin) ekran kartım için denediğimde de aynı sorunu yaşadım.

Not: Başlığa ne yazacağımı tam bilemedim.

Yani şöyle anlatayım. 2. el bir arkadaştan ekran kartı aldığımdan 2 gün sonra sistemi açıyorum. İlk açışım değil. Sistem açılıyor, 10 sn sonra ekran, klavye ve fare ışıkları gidiyor. Ben de sistemi PSU'nun şalterinden kapatıyorum. Sonra tekrar açıyorum, yine aynısı oluyor. Ben yine PSU'nun şalterinden kapatıyorum. Bir daha ki açılışta anakartın Debug LED'lerinden CPU ve RAM yanıyordu. Ben RAM'i çıkardım farklı sokete taktım, durum aynı. Sonra ekran kartının güç kablosunu değiştirdim. PSU'nun 2 tane GPU 8 pin güç kablosu mevcut. Bu kez sorunsuz açıldı ve şu an öyle kullanıyorum. Bence sorun PSU kaynaklı. PSU'yu garantiye göndereyim mi? Sistemi riske atmak istemiyorum.

Sistem:
CPU: Ryzen 5 1600 AF.
Anakart: MSI B450M Pro VDH Max.
Ekran kartı: XFX RX 570 4 GB.
PSU: FSP 500W 60AHBC.
Sorun bence PSU kaynaklı

FSP PSU'lar kaliteli değil mi?
Kaliteli ve oldukça iyiler.
Lakin arkadaşın modeli yeterli değil.
500W 60AHBC arkadaşın %80 verimlilik sertifikası yok. %85'e kadar çıkabiliyor verimlilikte. Ama bu sefer de %50 yük altında olması lazım.
Bu yüzden sistemi başlattığında sıkıntı yaşıyor.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı