Çözüldü Yeni ekran kartı takıldıktan sonra bilgisayar sürekli açılıp kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yusufcan1636

Hectopat
Yer
BURSA
Yeni ekran kartı taktım bilgisayar açılıp kapanıyor.

Sistem:
i3 12100.
8 GB DDR4 3200 MHz RAM.
High Power 500W 80+ PSU.
R7 265 (arkadaşım hediye etti)
H610M a D4.

İşlemcide dahili grafik birimi var sizde ondan dolayı olabilir mi? Driver mı kaldırmam gerekli?
@Yener K.
Şu an işlemcini driverini kaldırıyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
PCI Express slotlar geriye dönük olarak uyumludur. Bazen Windows 11 ile sıkıntı olabiliyor. TPM ve Secure Boot açıkken bazı ekran kartları sıkıntı yapabiliyor.
@yusufcan1636 bir ihtimal olabilir. Bir de Etkin Sinyal Çözümleme ayarını değiştirip deneyebilirsiniz. Bazen bundan dolayı da olabiliyor.

@yusufcan1636 bir ihtimal olabilir. Bir de etkin sinyal çözümleme ayarını değiştirip deneyebilirsiniz. Bazen bundan dolayı da olabiliyor.

(Sonra açılan menüden timing kısmına tıklayıp automatic - LCD standard kısmına tıklıyoruz.)
Hocam bu seçenek bende çıkmıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-09-15 194731.png
    Ekran görüntüsü 2022-09-15 194731.png
    216,6 KB · Görüntüleme: 53
Bazen farklı gözüküyor. Olanı seçebilirsiniz. Bu şekilde yapanlar da var.

Evde uygun bir TV varsa bununla deneyebilirsiniz.

Evde uygun bir TV varsa bununla deneyebilirsiniz.

Hocam bilgisayar kapanınca ekran kartının güç pinini çırmadığım sürece anakarttaki HDMI ile açılmıyor PC şimdi pini çıkardım anakart ile direkt açıldı.

Evde değilim TV yok maalesef.

@Yener K. hocam ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Denemeden bir şey demek zor. Bazen dönüştürücü uyum sorunu da olabiliyor.

PCI Express slotlar geriye dönük olarak uyumludur. Bazen Windows 11 ile sıkıntı olabiliyor. TPM ve Secure Boot açıkken bazı ekran kartları sıkıntı yapabiliyor.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı