Yeni Ekran Kartları ve İşlemciler Beklenmeli mi?

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Yeni Ekran Kartları ve İşlemciler

Donanım meraklıları ve oyuncuların aklında sistem yükseltme ve yeni sistem toplama noktasında soru işaretleri kalabiliyor. Bu sebeple yeni tanıtılan ve beklenen donanımlara genel bir bakış atıyoruz. NVIDIA’nın RTX 3000 serisi ekran kartlarını piyasaya sürmesiyle birlikte birçok kişi şimdiden planlarını yapmaya başla bile. Kimi kullanıcılar mevcut RTX 20 serisi Turing kartlarını (2080 Ti, 2080 SUPER, vb.) […]

Devamı: Yeni Ekran Kartları ve İşlemciler Beklenmeli mi?
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Yurt dışında olsa kesinlikle bekleyin önerisi yapardık ama Türkiye'de iş farklı biraz. Yeni ekran kartı ve işlemciler çıkana kadar döviz ve vergiler her an değişebilir. Siyasi bir eleştiri değildir, yanlış anlamayın. Sadece şunu söylemek istiyorum tamam, yeni nesil gümbür gümbür geliyor ama fiyatların da artabileceğini göz önüne almak lazım.

Maddi açıdan bir sorun yoksa kesinlikle beklenmeli. Ancak acelesi yoksa ben yine de beklenmesini öneririm zira fiyatların ne olacağı hiç belli olmaz. Bütçeye uygun daha iyi ve güncel modeller alma şansınızı kaçırabilirsiniz.

Türkiye şartlarında ne zaman vergi eklenir, kur ne olur bilinmez, bu yüzden beklenmemeli diyorum genel olarak. Ha çıkışına bir hafta filan kalmıştır beklersin ama ihtiyacın varsa 3 ay beklenmez, 6 ay hiç beklenmez.

RTX 3000 serisi çıkacakken RTX 2000 serisinin fiyatları düşecek mi en çok onu merak ediyorum. Çünkü RTX 3070, RTX 2080Ti'dan daha performanslı olmasına ve onun yarı fiyatına satılmasına rağmen kimse gidip RTX 2080Ti almaz. Bu kartların fiyatı düşünce ve üzerine RTX 3060 da piyasada yer bulunca RTX 2070, 2060 gibi kartların fiyatları da düşer. Şu an piyasada çok fazla 2000 serisi kart var. Bunların fiyat yönündeki akıbeti ne olacak ben bunu merak ediyorum asıl.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı