Yeni HDD bilgisayara mavi ekran verdiriyor

emirhansisman

Decapat
Daha fazla  
Merhaba yaklaşık 5 aylık 1TB bir harddiskim var. SATA bir disk. Bu diski bilgisayarıma taktığımda mavi ekran hatası alıyorum, nesi bozuk nasıl anlarım, tamiri var mıdır, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun neyde olduğunu anlamamız için:

Zaten mavi ekran hatası alıyordum ve minidump dosyaları ile sorunun hdd olduğunu anladık. Diski çıkarttım sorun çözüldü şu an nasıl tamir ederim onu soruyorum.
Sorunun neyde olduğunu anlamamız için:

@emirhansisman HDD'ye kendiniz bir şeyler yaparsanız var olanından olabilirsiniz. Ayrıca garanti dışı da kalabilir.

HDD'nin içerisindeki döner disk, kafası ve PCB'si hassas parçalardır. Bu parçalar fabrikada çok ciddi bir özenle sterilize edilmiş özel odalarda yerleştirilir. Ev ortamında ise gerekli ekipmanlar yetersiz kalabilir, ayrıca ev ortamı sterilize değildir.

Garantiye göndermeniz en iyisi olacaktır.

@emirhansisman HDD'ye kendiniz bir şeyler yaparsanız var olanından olabilirsiniz. Ayrıca garanti dışı da kalabilir.

HDD'nin içerisindeki döner disk, kafası ve PCB'si hassas parçalardır. Bu parçalar fabrikada çok ciddi bir özenle sterilize edilmiş özel odalarda yerleştirilir. Ev ortamında ise gerekli ekipmanlar yetersiz kalabilir, ayrıca ev ortamı sterilize değildir.

Garantiye göndermeniz en iyisi olacaktır.
Formatlasam diski sorun çözülmez mi , hiç ihtimal yok mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı