Yeni HDD Görmeme Sorunu

karma999

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Eski 500GB'lik Seagate diskim yavaş yavaş vaktini doldurduğu için hepsiburada.com'dan Seagate Barracuda 1TB aldım elime bugün ulaştı. Bilgisayara eski HDD'nin yanına taktım bilgisayar açıldı o ilk açılış ekranında DEL ve F11 yazan yere kadar geldi ve takıldı. Bu arada normalde 120GB SSD ve 500GB Seagate HDD kullanıyorum. Bir de SSD+Yeni HDD'yi denemek istedim taktım. İlk ekran geldi Delete'e bastım biraz geç geçti fakat BIOS'a girebildim, peşine baktım orada sadece SSD görünüyor. Yeni HDD maalesef orada görünmüyor. İnternette biraz baktım jumper, master, slave filan denmiş fakat iyice kafam karıştı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Şuan da bilgisayarda SSD ve yeni hdd takılı fakat sadece ssd görünüyor aynı şekilde BIOS içinde de maalesef görünmedi. BIOS içinde IDE seçili. Açılış çok uzun sürüyor zaten. İlk başta sol üstte bir tire çıkıyor 30sn kadar yanıp sönüyor sonra ilk ekran 15sn bekleyince Auto detecting Sata 1... IDE Hard Disk diyor ve orayı da geçmesi yaklaşık 50 sn alıyor. Bilgisayardan yönet kısmına da baktım maalesef orada da görünmüyor.

Son düzenleme:
500GB'lik HDD'nizi kullandığınız porttan taktığınıza eminseniz yeni satın aldığınız HDD arızalı olabilir. Mağazadan sıfır aldığınız bir HDD'nin bu şekilde problem çıkartmaması gerekir.

Sata 1de direk SSD takılı diğer Sata2, 3 ve 4 e tek tek eski HDD'yi taktım ve anında gördü hiç bir sorun olmadı. Kablolarda da sorun olduğunu düşünmüyorum. Akşama HDD'yi arkadaşın bilgisayarında deneyeceğim bakalım onda çalışacak mı duruma göre yarın yazarım.
Hard disk sağlam çıktı diğer bilgisayara taktığım gibi göründü test yapamadım tabi arkadaş çalışıyordu fakat bendeki gibi bir problem olmadı maalesef. Arkadaş kablolardan veya güç kaynağından olabilir dedi. Kablolardan olduğunu düşünmüyorum güç kaynağından olabilir mi acaba?
---------------------------------
Nasıl oldu bilmiyorum ama disk yönetiminde HDD birden göründü, bende direk ayarladım. Şimdilik görünüyor fakat nasıl oldu hiç bir fikrim yok.
------------------------------------
Arkadaşın dediği gibi güç ile alakalıymış HDD'yi gördükden 30-40 dakika sonra bir mavi ekran aldım bilgisayar bir daha açılmadı bootmgr eksik dedi durdu. Format da atamadım usb ve cd den denememe rağmen aynı yerde hata verip durdu, en son tanıdık bir bilgisayarcıya götürdüm oradan öylesine bir güç kaynağı ile denedik oldu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı