Yeni HDD'nin HD Tune test sonuçları

aaltan21

Femtopat
Katılım
1 Eylül 2020
Mesajlar
33
Yaklaşık 1 aydır kullandığım HDD'ye yaptığım testlerin sonuçlarını paylaşıyorum. Bundan sonra bad sectorleri falan düzeltmek ve genel sağlığını düzeltmek için neler yapmam gerekiyor?
Bad sector taraması sonucu ve health kısmı:

bad sector sonucu.png


health.png


(Son kısmı yapamadan program hata verdi ancak sonradan son kısmı test ettim ve orada bad sector çıkmadı)
Başka yapmam gereken bir test varsa yapabilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Disk 1 aylık disk değil 5 yıldır kullanılan bir disk. Sıfır fiyatına aldıysanız kazıklandınız. Diskteki bir bozuk sektörün yerine bir yedek sektör geçmiş disk yüzeyinde bozuk olabilecek 21 sektör doğrulanamayan 13 sektörü var. Sistem diski değilse Low Level Format atmayı sistem diski ise uzun format atmayı deneyebilirsiniz.
Diskin durumu o kadar ciddi değil sadece 1 bozuk sektör düzelemeyecek diğer hatalar büyük ihtimalle düzelir format ya da Low Level Formattan sonra.
 
Bozuk alanlar kapatılamaz sadece diskin kendisi yapabilir bunu.
HDD Regenerator bozuk alanları kapatmaz sektörleri onarmaya çalışır onaramazsa diskin kendi yaptığı işlemi diske yaptırır. Sadece süreci hızlandırır. HDD Regenerator sadece zayıf sektörleri onarabilir.
Eğer HDD'i bakkaldan aldıysanız size bozuk ve kullanılmış disk satmışlar. Bakkaldan değilse satın aldığınız yere götürün eğer bu yöntemlerle uğraşmak istemiyorsanız.
 
Son düzenleme:
Bir önceki mavi ekran hatası konusuna atmak yerine sonuçları yeni konu açıp atmışsınız neden?

Böyle bir diskin garantisi olduğunu sanmıyorum. 10 yıllık disk zaten garanti falan kalmaz böyle disklerde.

Dünkü konuda ben bu testin sonucunu attım da görmediniz sanırım, hepsi yeşil çıktı quick scan tiki kapalı yaptım. Bu yaptığım test bad sector testi mi?
 
Bir önceki mavi ekran hatası konusuna atmak yerine sonuçları yeni konu açıp atmışsınız neden?

Böyle bir diskin garantisi olduğunu sanmıyorum. 10 yıllık disk zaten garanti filan kalmaz böyle disklerde.
Kardeşim diski bakkaldan falan almadık garantisi de var piyasa fiyatının altına aldığımız için sağlığı 0 disklerden düşük ki bu konuda da sorun yaşamıyorum. Aldığım bad sectorleri de temizledim sağ ol yardımın için.
 

Geri
Yukarı