Yeni iPhone telefon için orijinal Samsung adaptörü kullanmak telefona zarar verir mi?

Adaptörünüz kaç watt lık

Her cihaz kendine göre akım çeker fazla veya az gelmesi pek sorun olmaz. Ancak fazla veya düşük voltaj gelmesi büyğk probelm olur.
 
Az akım gelmesi cihazı daha uzun süre sıcaklığa maruz bırakacağı için şarj ömrünü kısaltır. Ama yüksek akım da sorun yok cihaz kendi ne kadar istiyorsa o kadar çekecektir.
Voltaj apayrı konu o hususta dikkatli olmak lazım. Adaptörünüz sağlam ve orjinal ise voltaj yönünden kafanız rahat olsun.

20W hızlı şarj özelliğiniz var. 20Watt'dan aşağı olmadığı sürece sıkıntı yaşamazsınız. Aşağı olursa da cihaz fazla ısınır ve batarya ömrünü yemeye başlar. Uzun kullanımda batarya sağlığını bozabilir. Onun dışında sıkıntı yok. Ama tabiki de biz her zaman kendi şarj adaptörlerinizi kullanma taraftarıyız sadece sizin durumunuz için herhangi bir sorun olmaz.
 
Az akım gelmesi cihazı daha uzun süre sıcaklığa maruz bırakacağı için şarj ömrünü kısaltır. Ama yüksek akım da sorun yok cihaz kendi ne kadar istiyorsa o kadar çekecektir.
Voltaj apayrı konu o hususta dikkatli olmak lazım. Adaptörünüz sağlam ve orijinal ise voltaj yönünden kafanız rahat olsun.

20W hızlı şarj özelliğiniz var. 20Watt'dan aşağı olmadığı sürece sıkıntı yaşamazsınız. Aşağı olursa da cihaz fazla ısınır ve batarya ömrünü yemeye başlar. Uzun kullanımda batarya sağlığını bozabilir. Onun dışında sıkıntı yok. Ama tabii ki de biz her zaman kendi şarj adaptörlerinizi kullanma taraftarıyız sadece sizin durumunuz için herhangi bir sorun olmaz.

En fazla 2 hafta öyle kullanırım. 25 ve 15 watt adaptör var elimde.
 
En fazla 2 hafta öyle kullanırım. 25 watt adaptör var elimde.
Sıkıntı olmaz hocam.

Telefon kendine göre akım çekecek. Adaptör de telefona ne kadar uyabilirse o kadar verecek. 20Watt'dan yukarı veremez
 

Geri
Yukarı