Yeni işlemci alırken nelere bakmak gerekir?

Anakart soket uyumu öncelikle bakman gereken.

@Azulaa hocam söyleyin neden kızgın bıraktığınızı yanlış bir şey mi söyledim.

Yanlış bir şey söylemedin ama önerdiğin işlemci eski. 1600MHz RAM bile desteklemiyor.
Eğer arkadaşın amacı oyun oynamak veya render yapmak ise dediğim anakart ve işlemci daha çok işine yarayacaktır.

Hayır F ibaresi sadece işlemcinin içinde grafik birimi barındırmadığı anlamına gelir. İşlemciyi takınca direk ekran kartını kullanıcaksın zaten.
Oyun için düşünüyor ise dedim oyun için en iyi intel işlemciler K ibareli işlemcilerdir.

Ne yani, F ibareli işlemci alınca oyun oynayamayacak mı? i3 10100F Ryzen 3 3100'den bile iyi bir işlemcidir ve gayet iyi oyun oynatır.

arkadaşlar cpu z programını indirdim yazılar çıktı anakartı öğrenmek için nereye bakmam gerekiyor
aram yoktur böyle şeylerle

Ne yani F ibareli işlemci alınca oyun oynıyamıycakmı i3 10100f ryzen 3 3100 den bile iyi bir işlemcidr ve gayet iyi oyun oynatır.
Küçük bir OC ile 10100F'yi geçiyor R3 3100.
arkadaşlar cpu z programını indirdim yazılar çıktı anakartı öğrenmek için nereye bakmam gerekiyor
aram yoktur böyle şeylerle
Mainboard.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…