Yeni işlemci ve anakart sorması sistem açılmıyor

KairaGen

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Yeni CPU olarak Ryzen 7 5800X ve Gigabyte B550 Gaming X V2 aldıktan sonra PC açmaya çalışıyorum, fanlar vs çalışıyor ancak açılmıyordu. Bir süre kurcaladıktan sonra bu ekran çıktı karşıma. Ancak bu sefer de birkaç saniye sonra kapanmaya başladı. PC açıyorum 5 6 saniyeye kapanıyor. Şimdi ise ilk seferdeki gibi fanlar çalışıyor ancak ekran gelmiyor. Ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• IMG-20241010-WA0024.jpg
    IMG-20241010-WA0024.jpg
    131,5 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler arkadaşlar. Yeni CPU olarak Ryzen 7 5800X ve Gigabyte B550 Gaming X V2 aldıktan sonra PC açmaya çalışıyorum, fanlar vs çalışıyor ancak açılmıyordu. Bir süre kurcaladıktan sonra bu ekran çıktı karşıma. Ancak bu sefer de birkaç saniye sonra kapanmaya başladı. PC açıyorum 5 6 saniyeye kapanıyor. Şimdi ise ilk seferdeki gibi fanlar çalışıyor ancak ekran gelmiyor. Ne yapabilirim?

Anakartini güncelledin mi belki guncelleme istiyordur yeni işlemci için çünkü bazi anakartlar güncelleme yaptıktan sonra islemiciyi destekliyor.

Sistem sağlam anakart yeni işlemci takıldı diyor. Y'ye basarsan TPM ayarlarını resetler N'ye basarsan eski işlemcinden kalma TPM ayarlarını korur. Kafan karıştıysa DEL'bas be BIOS ayarlarını "Optimized Default" olarak ayarla.

Y ye basmayı dene

CMOS çıkar tak yap dene.

Çok İngilizcem yok ama TPM hatası verdiğini söylüyor. Y tuşuna basarsanız sıfırlar. Tam ne olduğunu bende bilmiyorum açıkçası.
Yeni CPU takıldığından fTPM yapısı bozulduğunu söylüyor. Y'ye basarak fTPM'i sıfırlarsanız sorun ortadan kalkar.
Sistem sağlam anakart yeni işlemci takıldı diyor. Y'ye basarsan TPM ayarlarını resetler N'ye basarsan eski işlemcinden kalma TPM ayarlarını korur. Kafan karıştıysa DEL'bas be BIOS ayarlarını "Optimized Default" olarak ayarla.
Y ye basmayı dene
Bu ekran geldikten birkaç saniye sonra bilgisayar kapanıyor.

Bu ekran geldikten birkaç saniye sonra bilgisayar kapanıyor.
Eğer BIOS'a girebiliyorsan sıfır BIOS at, yapamıyorsan BIOS flashback desteği varsa eğer anakartta işlemciyi çıkar BIOS at sonra tekrar çalıştır. Bir şekilde BIOS atabilirsen ya da sıfırlayabilirsen sorun çözülebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı