Yeni Kabloya Rağmen SNR Düşük

BoraB

Hectopat
Adresime yeni VDSL altyapısı gelmesiyle 75 Mbps'lik pakete geçtim. Kuruluma gelen ekipler iç tesisatta arıza olduğunu, ankastreden daireye kablo çekilmesi gerektiğini söyledi. Ankastreden daireme kadar yeni CAT6 kablosu çektirdim.

1622377350900.png

Soldaki yeni çektiğimiz CAT6 kabloyla sağdaki modeme giden DSL kablosunu, eve interneti bağlamaya gelen ekip bu şekilde ayarladı. Hız testi yaptılar sonuç 36 Mbps çıktı. 1 saat sonra kendim kablolu hız testi yaptığımda 1.5 Mbps hız gördüm. İnternet de kendi kendine kopmaya başladı.

1622377508229.png

Yeni kablo çekilmesine rağmen SNR Margin değerim çok düşük duruyor. Müşteri hizmetlerini aradığımda arada bir ek var mı diye sordular, ben de yeni kablo çektirdiğimi söyledim. Oksitlenmiş olabilir mi dediler, sanmıyorum dedim. Sizce ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Gösterdiğin kabloda bant ile yapıştırmışın uçunu.

O kabloyu evine eksiz bir şekilde eve gelen uçuna RJ11 çaktırman gerekli.
Bantla bağlantıyı internet için gelen ekip yapmıştı. Bu işlerden çok fazla anlamıyorum doğru anlamış mıyım diye tekrar sormak istiyorum size. Fotoğrafta soldaki yeni çektirdiğim CAT6 kablosunun ucunu RJ11 çaktırarak DSL kablosu ucu haline çevirteceğim ve onu direkt modeme takacağım. Doğru mu anladım acaba?

CAT6 kablo, ankestre'den dâireye kadar çekilir. "DSL" dediğiniz telefon kablosu da dâire içine gelen CAT6 ile modemi birbirine bağlar. Kablolar yeni ve hasarsız, bağlantı da doğru yapıldı ise izolasyonun bantla yapılmasının fazlaca önemi yoktur. Telefon kablosu CAT6 ile birleştirilirken, kablonun saç teli inceliğindeki tellerinden bir kısmı kopmuşsa internet kopmaları yaşanabilir. 75 Mbps paket alıp 36 Mbps hız elde etmeniz ilginç. Üstelik kopmalar yaşamışsınız. Hangi iss ile anlaştıysanız teknik ekipleri tekrar çağırın derim.

Son düzenleme:
Bantla bağlantıyı internet için gelen ekip yapmıştı. Bu işlerden çok fazla anlamıyorum doğru anlamış mıyım diye tekrar sormak istiyorum size. Fotoğrafta soldaki yeni çektirdiğim CAT6 kablosunun UC'unu RJ11 çaktırarak DSL kablosu ucu haline çevirteceğim ve onu direkt modeme takacağım. Doğru mu anladım acaba?

Evet doğru anladın. CAT 6 kablo dışında başka bir kablo olmasın.
Bantla yapılmasının fazlaca önemi yoktur.

Kablo kısa vadede sorun çıkartmaz fakat uzun vadede sorun çıkartmaya başlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı