YouTube Yeni kanaldan 1 Shorts silmek algoritmayı bozar mı?

Hypermx

Megapat
Daha fazla  
Yaklaşık beş gün önce bir finans YouTube kanalı açtım. Yaklaşık 8-9 dakika uzunluğundaki ilk uzun videom 1.300 görüntüleme aldı. Bunun ardından, yalnızca 22 görüntüleme alan kısa bir video yükledim. Algoritma üzerindeki olası olumsuz etkilerden endişe ederek, internetteki tavsiyeleri okuduktan sonra bu shorsts videomu sildim. Bir sonraki uzun videomu dün gece yüklediğimde, yalnızca 15 görüntülenmeye ulaştı. Kısa videoyu silmemin kanalımın algoritma performansını etkileyip etkilemediğini merak ediyorum. Algoritma bu video silindiği için bozulursa başka kanal açacağım.

Bende ek olarak YouTube algoritmasının kodlanmasına dahil olan birisinin aramızda olduğunu da sanmıyorum ek olarak bu kadar kasmaya da gerek yok bir bakıma şans işi sonuçta ilk videonun 1300 izlenmesi tuhaf asıl bence az izlenen videonun kaldırılmasını daha iyi olduğunu da bilmiyordum.

Kısa videoyu silmek, doğrudan algoritmanın kanalınıza karşı olumsuz bir tavır almasına neden olmaz. Ancak, YouTube algoritması genellikle içerik stratejinize ve izleyici davranışlarına odaklanır. İlk videonuzun başarısı tesadüfen bir trende denk gelmiş olabilir. Video başlığı, küçük resmi (thumbnail) ya da içeriği hedef kitleniz için çekici olmayabilir. Ve zaten Kanalın yeni olduğu için henüz bir izleyici kitlesi oluşturulmamıştır.

Yeni bir kanal açmak yerine, mevcut kanalınızın performansını arttırmaya çalışmak daha faydalı olur.

Kısa videoyu silmek, doğrudan algoritmanın kanalınıza karşı olumsuz bir tavır almasına neden olmaz. Ancak, YouTube algoritması genellikle içerik stratejinize ve izleyici davranışlarına odaklanır. İlk videonuzun başarısı tesadüfen bir trende denk gelmiş olabilir. Video başlığı, küçük resmi (thumbnail) ya da içeriği hedef kitleniz için çekici olmayabilir. Ve zaten Kanalın yeni olduğu için henüz bir izleyici kitlesi oluşturulmamıştır.

Yeni bir kanal açmak yerine, mevcut kanalınızın performansını arttırmaya çalışmak daha faydalı olur.
Şuraya bakar mısın :) İlk videonun haline bak 2.si rezalet durumda. Bu kadar fark olması garip geldi.

Bende ek olarak YouTube algoritmasının kodlanmasına dahil olan birisinin aramızda olduğunu da sanmıyorum ek olarak bu kadar kasmaya da gerek yok bir bakıma şans işi sonuçta ilk videonun 1300 izlenmesi tuhaf asıl bence az izlenen videonun kaldırılmasını daha iyi olduğunu da bilmiyordum.

Shorts videosu az izlendiği için değil fakat uzun video ve kısa videoların algoritması farklı olabilir diye silmek istedim aslında. 2 video arasında bu kadar fark olmasını beklemiyordum.

Dosya Ekleri

• dsx.jpg
    dsx.jpg
    36,1 KB · Görüntüleme: 77
  • dsx.jpg
    dsx.jpg
    36,1 KB · Görüntüleme: 74
  • sdfsf.jpg
    sdfsf.jpg
    102,5 KB · Görüntüleme: 66
Şuraya bakar mısın :) ilk videonun haline bak 2.si rezalet durumda. Bu kadar fark olması garip geldi.

Shorts videosu az izlendiği için değil fakat uzun video ve kısa videoların algoritması farklı olabilir diye silmek istedim aslında. 2 video arasında bu kadar fark olmasını beklemiyordum.

Anasayfaya düşmüş ilk videonuz öbür Shorts zaten anasayfada çok yer kaplamayan bir şey bundan ötürüdür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı