Yeni Kasaya Geçişte Termal Macun Yenilenmeli mi?

Morte

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, şu anda Masterbox 5T kasa kullanıyorum yeni Lian Li Digital One geçiş yapacağım. Şu anda işlemcimi 1 yıldır kullanıyorum, sıvı soğutma kullanıyorum. Yeni kasaya geçerken termal macununu yenilemek gerekiyor mu? Elimde macun bulunuyor.

1 yıl geçmiş. Daha ne olsun?
Termal macun değişiminin belli bir zaman aralığı yoktur, tamamen ısınmaya bağlı bir durum. Termal macun öyle kolay kolay işlevselliğini kaybetmez. Ben 4 yıldır kendi bilgisayarımda 2 defa tek termal macun değişimi yaptım. Kimse sana bu kadar sürede termal macun değişimi yapman gerektiğini söyleyemez. Sıcaklık durumuna göre buna karar vermelisin. Kaliteli termal macunların işlevselliği daha da uzun yıllar dayanır, ben bakkallardan normal macun almama rağmen 2 yıldır neredeyse sıcaklıklarda herhangi bir fark yok, aynı sıcaklıklarda seyrediyor PC.
Kullandığım PC 3 yılı devirdi. 4'e gidiyor, henüz macun değiştirme ihtiyacı hissetmedim ben de. Ancak 4-5 yıl sonra termal macun özelliğini kaybedebilir, abartmaya da gerek yok :)
2 ismi de tanıyorsunuzdur, bu konularda en bilgili insanlardan.
@Rivai Kasayı değiştirirken işlemci soğutucusunu sökme gibi bir planım olduğundan dolayı.
Sökmeden de çok rahat bir şekilde taşıyabilirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı