Yeni kurulumdan sonra macun sürülmeli mi?

Omerk_k

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Samsun
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050
İ5-11400H
16GB RAM
500 GB SSD + 1TB HDD
Meslek
Grafik Tasarımcı
Merhaba, AMD RX 7600 ekran kartım var. WattMan hatası alıp duruyorum ve ekran kartından cızırtı geliyor ekran kartını ve sistemi sıfır aldım kendim topladım. Kurulumda ekran kartına macun falan sürmedim ya da vidalarını söküp bakmadım açıkçası ped ve termal macun olayı varmış ekran kartının masaüstlerinde yeni öğrendim. 10 yıldan fazla süredir laptoptaydım :). Şimdi sorum şu olacak ekran kartına macun sürmeli miyim? Sürersem garantiden vs çıkar mı? WattMan hatası ve cızırtı sesini, bu sorunları yaşamak istemiyorum. Not: Sistem ağustos Eylül ayında toplanmıştır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartları macun fabrikadan sürülü gelir zaten. Kart sıcaklığı ile hotspot sıcaklığı 15 derecenin üstünde bir fark olmuyorsa macununu değiştirmeye gerek yoktur diyebiliriz. Eğer soğutucuyu tutan vidalara müdahele ederseniz garanti dışı kalır. Cızırtı coil whine olabilir problem yaratmaz. Aktif soğutması olan tüm bilgisayarlarda cpu/gpu ile soğutucu arasındaki boşlukları doldurmak için Laptop/Masaüstü farketmez macun kullanılır.

Zamanında GTX 1060 coil whine yapıyor garantiye gönderdim sorun yok dendi. Eğer cızırtı bundan kaynaklıysa onunla yaşayıp ailenizden birisiymiş gibi davranmaya hazırlanmanızı tavsiye ederim :D

Cızırtı sorun değil aslında WattMan sorun sürekli çökme yaşıyorum oyunlarda en heyecanlı anlarda falan yanımda iç yalıtımdan duvar var yakında orayı parçalayacağım :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı