Yeni laptop almak mı yoksa eldekini yükseltmek mi?

heady

Femtopat
Arkadaşlar merhaba,

Elimde Lenovo 320 IdeaPad 80XL gaming laptop var fakat kendisi 10. yılına ulaştı ve artık zaman zaman kafa gidiyor Ekran kartı bayağı bir yetersiz gelmeye başladı. Henüz yeni bir bilgisayar alacak kadar bütçeyi denkleştiremedim. O yüzden kafam çok karışık ve sizlere danışmak istedim. Elimdeki laptopun ekran kartını/ram'ini/işlemcisini (bu biraz sıkıntı ama bir şekilde hallederiz) yükseltsem mi yoksa hiç bulaşmadan yepyeni bir PC mi alsam? Ekran kartını değiştirmek istiyorum ama benim istediğim ekran kartı uyumlu olur mu onu bilemiyorum. Gönlümün istediği NVIDIA RTX 3080 Ti ama sanki sınırları çok zorlarım gibi. Sizler ne dersiniz? Yeni almam daha mantıklı olacaksa hangi modeli tavsiye edersiniz?

Gaming laptop yazmışsınız. 10 yıllık demişsiniz. Nasıl 3080Ti takmayı düşünüyorsunuz acep?

Yeni bir laptop almanız çok daha iyi olacaktır. Yükseltme işine girmenizi hiç tavsiye etmem.

Kaldı ki laptoplarda ekran kartı ve işlemci yükseltimi yapılmıyor. Çok eski laptoplarda ekran kartı değişimi yapılabiliyordu. Sizin cihazda durum nasıldır bilmiyorum fakat anakarta tümleşik ise yükseltme yapamazsınız.

gaming laptop yazmışsınız. 10 yıllık demişsiniz. Nasıl 3080 Ti takmayı düşünüyorsunuz acep?

Güzel kardeşim bilmediğim için soruyorum ya zaten.

Benimkisinde harici yükseltme yapabiliyorum ama sanırım en mantıklısı sizin de dediğiniz gibi 0. çok teşekkür ederim.

Merhaba, öncelikle dediğiniz tofaşa Ferrari motoru misali olmuş. Sıfır temizinden bir 3060'lı laptop alıp geçin sizi uzun süre idare edecektir.

Bütçeyi çok zorlamak istemiyorum o sebeple biraz zorlamak istedim ama mecbur denkleştireceğiz. Eyvallah.

Güzel kardeşim bilmediğim için soruyorum ya zaten.

Benimkisinde harici yükseltme yapabiliyorum ama sanırım en mantıklısı sizin de dediğiniz gibi 0. çok teşekkür ederim.

Zahmetli iş. Haydi diyelim ekran kartını yükselttiniz, o zaman o ekran kartını besleyecek işlemciyi nasıl yükselteceksiniz? Her şeyi yapsanız bile soğutma açısından bile sıkıntı olacaktır. İlla bir yerde patlak verir, ya yazılımsal ya da donanımsal.

En iyisi, iyice araştırıp bütçenize göre en mantıklı cihazı almaktır.

Tam özellikleri ne bilmiyorum ama o laptopa yapacağın en büyük yenilik eğer yoksa SSD alıp gündelik işler için kullanmak olur. Yer de müsaitse oyunlar için masaüstü toplarsın tamamdir. Ama illa laptop dersen 4060li cihaz alsan bile bu cihazdan sonra seni oldukça fazla tatmin eder, açıkçası laptopta daha fazlası pek de gerekmiyor. Laptopta 2060, 3060 3080 kullandım açıkçası sırf oyun için 3080'e veya 4080'e tekrar para vermezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…