Yeni laptop kullanılmadığında şarj azalır mı?

iso-06

Centipat
Yeni aldığım HP Pavilion Gaming laptop %100 şarjda bırakıyorum. Kapattım aradan 2-3 gün geçince bazen %8 bazende %20'e oranda azalma oluyor. Bu bir sorun mudur veya normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı özelliklere sahip 2 laptop var. 5 senedir kullanıyorum. Biri yukarıda dediğim gibi pil ayarları %20-%80 arası kullanım olacak şekilde ayarlıydı. Diğeri normaldi.
5 sene sonrasında pil sağlıklarında devasa farklar gördüm. %20-80 arası kullanılan pil sağlığı daha iyiydi.
Diğer laptopta böyle bir ayar olmadığı için yapamadım ama sonradan internetten araştırıp buldum ama artık çok geçti. Pil zaten ölmüş gibiydi.

Bende aynı özelliklere sahip 2 laptop var. 5 senedir kullanıyorum. Biri yukarıda dediğim gibi pil ayarları %20-%80 arası kullanım olacak şekilde ayarlıydı. Diğeri normaldi.
5 sene sonrasında pil sağlıklarında devasa farklar gördüm. %20-80 arası kullanılan pil sağlığı daha iyiydi.
Diğer laptopta böyle bir ayar olmadığı için yapamadım ama sonradan internetten araştırıp buldum ama artık çok geçti. Pil zaten ölmüş gibiydi.
Bu ayar nasıl yapılıyor? Yapılınca ne değişiyor?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı