Peki, sürekli sarjda kullanmak sıkıntı çıkarır mı batarya açısından? Yani masaüstü gibi kullanmak?Eğer uzun bir süre kullanmayacak ise bataryayı %50 dolu bir şekilde şarj edip bekletsen daha iyi olur.
Bu konuda herkesin fikri farklı, en sağlıklısı nedir ben de bilmiyorum.Peki, sürekli şarjda kullanmak sıkıntı çıkarır mı batarya açısından? Yani masaüstü gibi kullanmak?
Batarya tam dolu iken hala bataryada tuttuğunda direk prizden gücü aldığını söyleyen bir çok bilgisayarcı var siz ne düşünüyorsunuz?Bu konuda herkesin fikri farklı, en sağlıklısı nedir ben de bilmiyorum.
Sağlıklı bilgiyi nasıl edinebiliriz?Düşüncem yanlış bilgi sayılabilir, bu konu hakkında bilgi vermek istemiyorum.
Bu ayar nasıl yapılıyor? Yapılınca ne değişiyor?Bende aynı özelliklere sahip 2 laptop var. 5 senedir kullanıyorum. Biri yukarıda dediğim gibi pil ayarları %20-%80 arası kullanım olacak şekilde ayarlıydı. Diğeri normaldi.
5 sene sonrasında pil sağlıklarında devasa farklar gördüm. %20-80 arası kullanılan pil sağlığı daha iyiydi.
Diğer laptopta böyle bir ayar olmadığı için yapamadım ama sonradan internetten araştırıp buldum ama artık çok geçti. Pil zaten ölmüş gibiydi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.