Yeni laptopta boya deformasyonu var

emirhano

Hectopat
Daha fazla  
31.10.2023 tarihinde HP Store Türkiye isimli web sitesi üzerinden HP Victus 16 isimli bir dizüstü bilgisayar satın aldım kargo elime 01.11.2023 tarihinde ulaştı. Kargoyu açtım ve dizüstü bilgisayarın touchpad kısmının hemen altında 2-3 mm genişliğinde bir boya deformasyonu fark ettim. Bu deformasyon kullanıma engel bir durum teşkil etmiyor fakat kozmetik olarak kötü bir şekilde göze çarpıyor ve ayrıca böyle bir durum bende ürünün teşhir ürünü olup olamayacağını ya da benden önce benzer bir iade yapılıp yapılmadığını bilemediğim için kullanma hevesi bırakmadı.

Bu bağlamda iade veya değişim yapmak istiyorum fakat bunu firma geri kabul eder mi ya da ne gibi bir önlem alabilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG20231103220828.jpg
    IMG20231103220828.jpg
    71 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşhir ürünü olabilir, mesela Hard Disk Sentinel gibi bir programla çalışma süresine bakar mısın?

Ürün eline ulaştıktan sonra 24 saatin var diye biliyorum. Benzer bir markada çalışıyordum o fiziki kusur kullanıma engel değilse ve 24 saati geçtiyse yapılacak bir şey kalmıyor. 24 saati geçmediyse direkt iade oluşturuyorduk.

Teşhir ürünü olabilir, mesela Hard Disk Sentinel gibi bir programla çalışma süresine bakar mısın?
Dizüstü Bilgisayar Freedos olduğu için herhangi bir işletim sistemi kurmadım iade sürecinde bir problem oluşturabileceğini düşündüğüm için. Teşekkür ederim tavsiye için.

Ürün eline ulaştıktan sonra 24 saatin var diye biliyorum. Benzer bir markada çalışıyordum o fiziki kusur kullanıma engel değilse ve 24 saati geçtiyse yapılacak bir şey kalmıyor. 24 saati geçmediyse direkt iade oluşturuyorduk.Teslim aldığım gün cuma günüydü aynı gün içerisinde firmaya mail
Ürünü teslim aldığım 03.11.2023 cuma günüydü, aynı gün içerisinde firmaya aradım fakat ulaşamadım. Sonrasında görseller ile destekleyerek şikayetimi mail yolu ile belirttim. Bugün ise müşteri temsilcisi ile ürün iade departmanına bağlanarak kargo teslimat şartlarını öğrendim sonrasında (ürünü yani üzerinden 2 gün geçti fakat haftasonu olduğu için kargo ile ancak bugün yani ) 06.11.2023 tarihinde iadeye yolladım inceleneceğini söylediler. Bu durumda bahsettiğiniz durum geçerli oluyor mu peki.

Malesef :(

Son düzenleme:
Ürünü teslim aldığım 03.11.2023 cuma günüydü, aynı gün içerisinde firmaya aradım fakat ulaşamadım. Sonrasında görseller ile destekleyerek şikayetimi mail yolu ile belirttim. Bugün ise müşteri temsilcisi ile ürün iade departmanına bağlanarak kargo teslimat şartlarını öğrendim sonrasında (ürünü yani üzerinden 2 gün geçti fakat haftasonu olduğu için kargo ile ancak bugün yani ) 06.11.2023 tarihinde iadeye yolladım inceleneceğini söylediler. Bu durumda bahsettiğiniz durum geçerli oluyor mu peki.
Çalışan inisiyatif kullanmış. Genelde 24 saat oluyor araya tatil günü girince tatil günü bittiği andan itibaren devam ediyor. Kimse 0 aldığı ürünü deforme olmuş şekilde kullanmak istemez ama firmaların pekte umrunda değil. Onaylamazlarsa şikayetvar gibi sitelere konu açın oralara bakan personeller oluyor arıyorlar seni gel çözelim diye :D .

Çalışan inisiyatif kullanmış. Genelde 24 saat oluyor araya tatil günü girince tatil günü bittiği andan itibaren devam ediyor. Kimse 0 aldığı ürünü deforme olmuş şekilde kullanmak istemez ama firmaların pekte umrunda değil. Onaylamazlarsa şikayetvar gibi sitelere konu açın oralara bakan personeller oluyor arıyorlar seni gel çözelim diye :D .
Kanun diye bir şey var hocam. Kullanıcı sonuna kadar haklı, ne ürünü kullanmış ne test etmiş direk kusuru fark edip iade talebi açmış. Cayma hakkı nedir araştırabilirsiniz.

Sizin bahsettiğiniz fiziki mağazadan alınan ürünler için firmanın müşteri memnuniyeti politikası olabilir, fakat online alışverişlerde 14 gün içerisinde koşulsuz iade hakkı mevcut.

Bu bir kusur mu, ayıplı ürün sayılır mı orası başka bir konu. Arkadaş cayma hakkını kullandığı için beğenmedim diyerek iade etse bile yeterli.

Kanun diye bir şey var hocam. Kullanıcı sonuna kadar haklı, ne ürünü kullanmış ne test etmiş direk kusuru fark edip iade talebi açmış. Cayma hakkı nedir araştırabilirsiniz.

Sizin bahsettiğiniz fiziki mağazadan alınan ürünler için firmanın müşteri memnuniyeti politikası olabilir, fakat online alışverişlerde 14 gün içerisinde koşulsuz iade hakkı mevcut.

Bu bir kusur mu, ayıplı ürün sayılır mı orası başka bir konu. Arkadaş cayma hakkını kullandığı için beğenmedim diyerek iade etse bile yeterli.
Hocam firmaların çokta umurundayız. Bakın direkt içinde çalıştım arayanlar şikayet ediyor ben dinleyip kayıt açıyordum adam hakkını bilmiyorsa bahsetmek gibi bir şey yapmıyorduk çünkü o kendi hakkını bilmek zorunda bilmiyorsa olacaklar belli. Misal 0 üründe imalat hatası varsa bana gelip sorun bu diyorsa servise almakla yükümlüydüm adam hakkını bilip cihaz değişimi ya da iadesi isteseydi iade değişim kontrolüne alıyor olacaktım. Haklarınızı bilmiyorsanız servisler istediğini yapar kalan şeyleri günlüğünüze yazmaktan başka bir şey kalmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı