Yeni M.2 SSD'ye Windows kurulumu nasıl yapılır?

codWarzone

Hectopat
Herkese merhaba,
Sistemimde 500GB M.2 SSD mevcut. Bunun dışında farklı bir SATA HDD M.2 gibi bir depolama aracı yok. Yeni bir M.2 aldım. Anakartımda 2 tane M.2 yuvası var.
  • Yeni aldığım M.2 980 Pro. Dolayısıyla Windows'u ve Steam oyunlarını ona kuracağım.
  • Diğer 500GB'lık M.2'yi ise D diski olarak kullanacağım.

Soruma gelecek olursak halihazırda Windows'un kurulu olduğu 500GB M.2'ye format atıp yeni aldığım 980 Pro M.2'ye Windows kurulumu yapacağım. Bu sırada oyunları nasıl alabilirim? Ya da bu işlemleri nasıl yapmam gerekiyor? Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Not: Disk klonlama yapmak istemiyorum. Temiz bir kurulum olsun istedim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşe yarar mı emin değilim fakat elinizdeki diski bölümlere ayırabilirsiniz. Bölümlere ayırdıktan sonra bu bölümlerden birine oyunlarınızı atarsınız. Format atarken de oyunları attığınız bölümü değil diğer bölümü formatlarsınız. Yeni diskinize windowsu kurduktan sonra bilgisayarı tekrar açtığınızda eski diskinizin 2 bölümünü birleştirirsiniz ( windows olup sonradan silinen bölümü tamamen boşaltıp oyunların olduğu bölümü genişlet diyip o bölümü ekleyerek ). Daha önce hiç denemedim ama teoride bir hata olmaz gibime geliyor.

Çok basit:

Teşekkürler Recep bey,
Peki yeni M.2'ye Windows'u kurarken diğer M.2'yi slotundan çıkarmalı mıyım? Bunun dışında programları ve driverları da taşıyabilir miyim?
İşe yarar mı emin değilim fakat elinizdeki diski bölümlere ayırabilirsiniz. Bölümlere ayırdıktan sonra bu bölümlerden birine oyunlarınızı atarsınız. Format atarken de oyunları attığınız bölümü değil diğer bölümü formatlarsınız. Yeni diskinize Windows'u kurduktan sonra bilgisayarı tekrar açtığınızda eski diskinizin 2 bölümünü birleştirirsiniz ( Windows olup sonradan silinen bölümü tamamen boşaltıp oyunların olduğu bölümü genişlet deyip o bölümü ekleyerek ). Daha önce hiç denemedim ama teoride bir hata olmaz gibime geliyor.

Siz yaptınız mı peki hocam?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı