Yeni M.2 SSD'ye Windows nasıl kurulur?

Tamam dostum birçok anakart da her yuva PCI 4.0 olmuyor o yüzden sordum. En doğrusu öyle olur PNY de Windows kurulu olması diğer program ve oyunların Samsung da kalması en mantıklısı yalnız PNY de 500 GB oldukça yer var sadece Windows harici oraya da birçok program atabilirsin.

Hocam sistemde hazır gelen PNY ve benim sonradan alış olduğum 980 Pro karşılaştırmasının linkini atıyorum.

Windows PNY'de kurulu kalsa. Ben de Chrome dahil en küçük programlardan ve Photoshop, Movavi ve render programları ayrıca oyunları (Steam programı da 980e kurup) da 980e kursam. Am performans alır mıyım? Yoksa PNY'yi çıkartıp 980e Windows yükleyip daha sonra PNY'yi de anakarta takıp PNY içindeki verileri(Windows dahil) biçimlendirsem yani format atsam daha mı iyi olur? Şu an bu kararsızlık içindeyim. :)

@SypeR @BedelsizASKER

Hayır alamazsınız.

Hocam sizin dediğiniz gibi yapacağım :) önce PNY'yi slottan çıkarıp 980e UEFI olarak Windows'u kuracağım daha sonra PNY'yi takıp oyunları 980e aktaracağım ve PNY'yi biçimlendireceğim. Aklımdaki tek soru şu: 980'e Windows'u yükledikten sonra PNY'yi de slota takınca bilgisayarı açarken herhangi bir sorun olur mu? PNY'de de Windows olacağı için bir sorun oluşturur mu?

bilgisayarı açarken herhangi bir sorun olur mu?
Hayır, olmaz. Anakart otomatik olarak Samsung 980 Pro'da yer alan Windows Boot Manager'i kullanacaktır. Asus, MSI ve Gigabyte anakartlarda hep en son kullanılan Boot Manager varsayılan olarak kalıyor. Başka ekleyip çıkartmanız onları ırgalamıyor. Diğer markalar için tam yorum yapamayacağım.

Hayır, olmaz. Anakart otomatik olarak Samsung 980 Pro'da yer alan Windows boot Manager'i kullanacaktır. ASUS, MSI ve Gigabyte anakartlarda hep en son kullanılan boot Manager varsayılan olarak kalıyor. Başka ekleyip çıkartmanız onları ırgalamıyor. Diğer markalar için tam yorum yapamayacağım.

Hocam seni de yordum çok da yardımcı oldun çok sağ ol vallahi Allah razı olsun :)
driver güncellemesi olarak ne yapmam lazım? Anakartın driveri olmuyor değil mi? Ekran kartını ve diğer güncellemeleri yaparım. Ekstra yapmam gereken bir şey var mı?

Windows'u 980'e kurman ya da PNY'ye kurman çok bir etkisi olmaz sonuçta PNY de normal SSD değil onunda okuma yazması 980 kadar olmasa da dosya aktarma taşıma sırasında arada bir fark yaratacaktır önemli olan kullanacağın programlar ne bileyim genelde insanlar düşük hafızaya sistem kurup yüksek hafızaya program oyun falan atıyorlar. Yine de sen bilirsin.

Hocam sizin engin bilgili cevaplarınızı gördüğüm için etiketledim ama rahatsız ettiysem kusura bakmayın :) 1. maddeyi anlayamadım. Zaten anakarta taktım dis yönetiminden diski biçimlendirip diski basşlat dedim ve bilgisayarımı açınca şu an görünüyor. Hatta Steam kütüphanesinden oyunları oraya taşıdım. Ama programlar falan yine okuma yazma hızı yavaş olan M.2 SSD de kaldı :D
Estağfurullah, hiç rahatsız olmadım, ne zaman konu açarsanız etiketleyin lütfen @codWarzone.

Windows'u 980'e kurman ya da PNY'ye kurman çok bir etkisi olmaz sonuçta PNY de normal SSD değil onunda okuma yazması 980 kadar olmasa da dosya aktarma taşıma sırasında arada bir fark yaratacaktır önemli olan kullanacağın programlar ne bileyim genelde insanlar düşük hafızaya sistem kurup yüksek hafızaya program oyun falan atıyorlar. Yine de sen bilirsin.

Neden böyle düşündünüz? @SypeR hocam farklı düşünüyor ki ben de onun gibi düşünüyorum. Daha doğrusu o bana mantıklı geldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı