Yeni M.2 SSD'ye Windows nasıl kurulur?

1) şimdi yapmanız gereken 500GB diske yeni işletim sistemini yüklemek. 980'e yüklerseniz içindeki dosyalar puf olur.

2) yazıdan anladığım kadarıyla 500GB diskinde Windows var. Bunu hem C hem de D olarak bölmek istiyorsunuz kurarken ayırabilirsiniz.

Etkiler. Oyun 980'den boot'lanacağı için daha kısa sürede açılır.

Hocam öncelikle cevap için teşekkür ederim fakat ben tam olarak anlatamadım sanırım.
Çünkü çok uzun ve karışık yazmışım :D kusura bakmayın.
Şimdi 500 GB olan M.2 SSD hazır sistem içinde geldi ve markası PNY okuma yazma hızı ise 2000/2500 sanırım. Sistemi bana kargolamadan önce test ediyorlar ve mecburen Windows 10 ve driverlar yüklü olarak geldi. Daha sonra ben de bazı programlar ve oyunlar yükledim. Şu an elimde Samsung 980 Pro 1TB var. Bunun okuma ve yazma hızı daha iyi olduğu için oyun ve render programlarını bunda kullanmak istiyorum ve 500GB'lık hazır sistemde gelen diğer M.2 SSD'yi D diski yapmak istiyorum. Fakat aklıma şu geldi. Windows 10 kurulu olan hazır sitemden gelen 500GB PNY M.2 SSD de yer alan tüm program ve oyunları kaldırsam ve Samsung 980Pro'ya yüklesem sadece Windows 500GB PNY marka M.2 SSD de kalsa. Render ve diğer programları Chrome, Steam, Movavi, phoshop vs bunları Samsung 980 Pro'ya atsam nasıl olur? Hem format derdinde kurtulurum? Bu olay aklıma bu konuyu yazdıktan sonra geldi ama oluru var mı ya da tam performans alır mıyım bilemedim?

Hocam öncelikle cevap için teşekkür ederim fakat ben tam olarak anlatamadım sanırım.
Çünkü çok uzun ve karışık yazmışım :D kusura bakmayın.
Şimdi 500 GB olan M.2 SSD hazır sistem içinde geldi ve markası PNY okuma yazma hızı ise 2000/2500 sanırım. Sistemi bana kargolamadan önce test ediyorlar ve mecburen Windows 10 ve driverlar yüklü olarak geldi. Daha sonra ben de bazı programlar ve oyunlar yükledim. Şu an elimde Samsung 980 Pro 1TB var. Bunun okuma ve yazma hızı daha iyi olduğu için oyun ve render programlarını bunda kullanmak istiyorum ve 500GB'lık hazır sistemde gelen diğer M.2 SSD'yi D diski yapmak istiyorum. Fakat aklıma şu geldi. Windows 10 kurulu olan hazır sitemden gelen 500GB PNY M.2 SSD de yer alan tüm program ve oyunları kaldırsam ve Samsung 980Pro'ya yüklesem sadece Windows 500GB PNY marka M.2 SSD de kalsa. Render ve diğer programları Chrome, Steam, Movavi, phoshop vs bunları Samsung 980 Pro'ya atsam nasıl olur? Hem format derdinde kurtulurum? Bu olay aklıma bu konuyu yazdıktan sonra geldi ama oluru var mı ya da tam performans alır mıyım bilemedim?
Daha iyi olur uğraşmazsın, daha iyi olur hemde, okuma yazma daha hızlı olduğu için, doğru karar bu.

1. 980'e artık herhangi bir şey yapılamaz, çünkü Win kurman için, biçimlendirmek gerek.

2. eğer doğru anladıysam, C ve D yapıp diski ikiye bölmek istiyorsunuz, bunu kurarken de yapabilirsiniz, fakat, bu bilgisayara sağ tıklayıp yönet ve ardından depolama diyerek de yapabilirsiniz, hangisi işinize gelirse.

3. yeni SSD hayırlı olsun :)

4.biz nereden tanışıyoruz, hep beni etiketliyorsunuz konularınıza, yanlış anlamayın, sadece merak ettim?

5. okuma yazma daha hızlı olduğu için akıcılık artar ve daha hızlı açılır oyunlar.

Hocam sizin engin bilgili cevaplarınızı gördüğüm için etiketledim ama rahatsız ettiysem kusura bakmayın :) 1. maddeyi anlayamadım. Zaten anakarta taktım dis yönetiminden diski biçimlendirip diski basşlat dedim ve bilgisayarımı açınca şu an görünüyor. Hatta Steam kütüphanesinden oyunları oraya taşıdım. Ama programlar falan yine okuma yazma hızı yavaş olan M.2 SSD de kaldı :D

1. 980'e artık herhangi bir şey yapılamaz, çünkü win kurman için, biçimlendirmek gerek.

2. Eğer doğru anladıysam, C ve D yapıp diski ikiye bölmek istiyorsunuz, bunu kurarken de yapabilirsiniz, fakat, bu bilgisayara sağ tıklayıp yönet ve ardından depolama diyerek de yapabilirsiniz, hangisi işinize gelirse.

3. Yeni ssd hayırlı olsun :)

4.Biz nereden tanışıyoruz, hep beni etiketliyorsunuz konularınıza, yanlış anlamayın, sadece merak ettim?

5. Okuma yazma daha hızlı olduğu için akıcılık artar ve daha hızlı açılır oyunlar.
Cidden bende merak ediyorum :)

Daha da gelmem davosa (etikelemem) :) konu ile ilgili pek fikrim yoktu araştırma yaparken sizlerin diğer konularda fikir beyan ettiğini gördüm o yüzden siz bilgili abileri etiketledim ama farkında olmadan rahatsızlık verdim sanırım :)

Estağfurullah etiketleyince merak ettim :)
soru var mı cevaplayabilirim?

Estağfurullah etiketleyince merak ettim :)
soru var mı cevaplayabilirim?

Dün her yere salça oldum hocam. İlgili tüm konulara yazdım. En sonunda bir arkadaş yardımcı oldu sağ olsun. Çözümü de buraya bırakıyorum belki konuya bakan ve çözüm arayan için yararlı olabilir.
Syper isimli arkadaşa burada da teşekkür edeyim.
Link ve yorumu bıraktım.
PNY diski sistemden sökün. Ardından 980 Pro'yu 1. M.2 yuvasına takın ve Windows kurulumunu tamamlayın. Tüm ayarlarınız bitince PNY SSD'yi sisteme takın.

codWarzone dedi:
İşin garip tarafı Steam'de 4 -5 tane oyun PNY M.2 SSD de kayıtlı. Onları tekrar indirmek de istemiyorum. Nasıl yaparım kolay yolu var mı?

Bunun için Windows'u 980 Pro'da başlattıktan sonra PNY diskin "program Files/Steam/steamapps" dizinine gidin. Bütün içeriği kopyalayıp 980 Pro'da bulunan Steam klasörünüzün aynı dizininze (steamapps) altına yapıştırın. Steam otomatik olarak oyunları tanıyacaktır.

codWarzone dedi:
Diğer M.2 SSD'yi ise(sistemde hazır gelen) D diski yapmayı düşünüyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

"Başlat menüsü sağ tık > disk yönetimi" yolunu izleyip PNY diskinize sağ tıklayın ve gördüğünüz tüm bölümleri silin. Ardından tekrar sağ tıklayarak "birim oluştur" seçeneğini seçin ve Next Next Next diyerek diski biçimlendirin. Otomatik olarak D sürücü harfini alacaktır.

1630647402568.png
1630647560085.png

ASUS TUF Gaming X570 Plus Wi-Fi, iki adet M.2 SSD slotu mevcut. 2 yuva da gen PCI 4X4.

Tamam dostum birçok anakart da her yuva PCI 4.0 olmuyor o yüzden sordum. En doğrusu öyle olur PNY de Windows kurulu olması diğer program ve oyunların Samsung da kalması en mantıklısı yalnız PNY de 500 GB oldukça yer var sadece Windows harici oraya da birçok program atabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı