Yeni modemdeki 5GHz nasıl aktif edilir?

ragjer

Decapat
Modemde 5GHz var ama ben 10 Mbps alıyorum. Paketim 50 Mbps. Nasıl alabilirim bu yüksek hızı? Bir ayar falan mı açmam lazım? Ethernet kablosu ile bağlanıyorum.

Modemde 5GHz var ama ben 10 Mbps alıyorum. Paketim 50 Mbps. Nasıl alabilirim bu yüksek hızı? Bir ayar falan mı açmam lazım? Ethernet kablosu ile bağlanıyorum.

Varsayılan olarak 5 GHz açık geliyordur zaten. 2.4 ve 5 GHz birleşik ise modem arayüzünden ayırabilirsiniz. VDSL mi fiber mi kullanıyorsunuz?

İnternet altyapınız 50 Mbps desteklemiyorsa alamazsınız zaten alırken kontrol ettiniz mi?
Paket olarak 50 Mbps kullanıyorum. Alt yapı olarak Hiper diyorlardı.
Varsayılan olarak 5 GHz açık geliyordur zaten. 2.4 ve 5 GHz birleşik ise modem arayüzünden ayırabilirsiniz. VDSL mi fiber mi kullanıyorsunuz?
Modemde ikisinin de ışığı yanıyor. Ayırmak gerekli mi? VDSL olması lazım. Yeni olduğu için modem.

Paket olarak 50 Mbps kullanıyorum. Altyapı olarak Hiper diyorlardı.

Modemde ikisinin de ışığı yanıyor. Ayırmak gerekli mi? VDSL olması lazım. Yeni olduğu için modem.

Diğer cihazlarda ne kadar hız alıyorsun?

Modem destekliyorsa kablosuz ayarlarından 2.4 veya 5Ghz olarak kanal seçimi yapabilirsin. Bu şekilde 5Ghz bağlanır, altyapın 50Mbps olsa bile 5Ghz kullan derim, 2.4Ghz de hız düşüşleri çok fazla.

Aslında 50 Mbit hız için 5GHz çok da şart değil. 2.4 GHz ile 50 Mbit bağlantım vardı uzun süre boyunca. Modemin de yeniymiş üstelik. Normal şartlarda Ethernet ile bağlandığın anda tam hızı görmen gerekir. Ki 5GHz açman sana Wi-Fi'de avantaj sağlar. Sana öncelikli önerim müşteri hizmetleri teknik desteği arayarak modemine ne kadar hızın geldiğini sormak sonrasında da modeminin ne kadarlık hızı desteklediğini sormak. Eğer ki modemine 50 mbitten daha düşük bir hız ulaşıyorsa bunu zaten görüyorlar. Müdahale edebilirler veya derler ki senin evine gelen kablolar yenilenmeli vs. Veya eğer modemine 50 Mbit hız geliyor da sen bu hızı göremiyorsan modeminin arızalı veya eski bir teknolojiye sahip bir model olduğunu akla gelebilir, dersin ki bana hızıma uyumlu bir modem modeli söyleyin alayım veya sizden kiralayayım. Normal şartlarda senin altyapın veya modeminde bir problem yoksa 50 Mbit'i rahatlıkla görmen lazım Ethernet ile. Bu arada 5GHz'e gelince. 5GHz'i sıkıntısızca kullanmak istiyorsan bilgisayarına 802.11 AC veya mümkünse AX teknolojisine sahip bir mini dongle Wi-Fi adaptörü takmandır eğer ki senin bilgisayarın 802.11 n standardındaysa 5GHz de yine sorun yaşarsın çünkü. İlk yapman gereken şey müşteri hizmetlerini arayıp modemine gelen hıza bakmalarını istemek ve modeminin bu bağlantıyı desteklediğinden emin olmak. Sonrasında da her şey tamamsa modeminin arızalı olduğundan şüphelenmek olmalıdır. Başka cihazlarda da 10 Mbit görebiliyorsan altyapında bir sorun olduğunu düşünürüm ben. Ya yeni kablolalama yapılmalı veya altyapı çok çok eski demek olabilir. Ki operatörün sana bu hız paketini satarken bunu kontrol etmesi lazım öncelikle. Bu yüzden altyapında bir arıza olması kuvvetle muhtemel. Şahsi görüşüm modeminde herhangi bir ayara gerekli olmaması lazım. Zaten otomatik ayarlanmış oluyor modemler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı