Yeni monitör için hangi testler yapılmalı?

Alihan akman

Kilopat
Katılım
29 Kasım 2015
Mesajlar
42
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar 165 Hz IPS monitör aldım. Birkaç ölü piksel testi yaptım sorun göremedim ufo testini yapın diyorlar, onu nasıl yapıyoruz yardım edebilecek var mı ve vaşka test var mı yapmam gereken?
 
Bunun harici başka bir test bilmiyorum ben.
 
Ufolar orada ilerliyor, siz üstteki menüden ufoların hızını, arka plan rengini, ufoların aralarındaki mesafeyi ayarlayarak Ghosting'i tespit etmeye çalışıyorsunuz. Eğer ufoların arkasından gelen bir silüet var ise ve cidden gözle görülebilir bir silüet ise monitörünüzde ghosting sorunu var demek. Buna bir anda karar veremezsiniz tabii, arka plan rengini değiştirerek, ufoların hızını ve birbirleri arasındaki mesafeyi ayarlayarak bulacaksınız.
 
Siteye giriyorum bir şeyler dönüyor yazılar var işte anlamıyorum ki neye yarıyor neye bakacağım.
UFO'lara biraz yaklaşıp fotoğraf bırak, siyah bir sayfa açıp ISO, shutter ayarlı ile oynayarak gerçeğe yakın bir fotoğraf çek, pek düşünmem ama bulutlanma testi de yapılabilir.
Monitör neydi?
 
Ufo'lara biraz yaklaşıp fotoğraf bırak, siyah bir sayfa açıp ISO, shutter ayarlı ile oynayarak gerçeğe yakın bir fotoğraf çek, pek düşünmem ama bulutlanma testi de yapılabilir.
Monitör neydi?

MSİ MAG274R2 aldım 2050 TL'ye görünce HDR ve 8 bit+frc olması beni cezbetti önerdiğiniz Dell monitör çok iyi fakat IPS deneyimlemek istedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı