Yeni monitörün göz yorması

Eratost

Hectopat
Birkaç gün önce bir PC aldım monitörüm eski olduğu için dönüştürücü ile kullanıyorum eski laptopta 7-8 saat yorulmadan kullanım sağlıyordum ama şimdi 10 dk sonra gözüm ağrımaya başlıyor nedeni ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilinen markaların kaliteli ürünlerini kullanmanızı öneririz. Çünkü "eski" veya "ucuz" dediğimiz sınıfta göz koruma teknolojileri bulunmuyor veya eski olduğu için Hz değerleri değişken olabiliyor, sizin göz ağrıma sorununuz muhtemelen bu. Bu tür monitörlerde siz farketmeseniz de Hz değerleri değişiyor (örneğin 60 Hz bir monitör 57-69 arası oluyor.) Sizin fark edemeseniz de gözünüz fark ediyor ve sürekli odak değişimi gözünüzün yorulmasına neden oluyor.

Geçtiğimiz hafta bende yeni aldığımi IPS 27" 1080p Acer monitörümde böyle bir sorun yaşadım ve tekrar 24" 1080p TN Samsung monitörüme döndüm. Muhtemelen renk canlılığı gözlerimizi yoruyor.

Amd Radeon ayarlarından doygunluğu arttırdığımda IPS monitördeki renklere yaklaştığımı ve bir süre kullanımda gözlerimin ağrımaya başladığını farkettim. Bu sefer doygunluğu - yönde azalttım ve şuan iyi gibiyim. Siz de deneyebilirsiniz.

Ek olarak kontrast ve parlaklıkları düşük tutmalısınız. Bu arada monitörünüzün adı nedir?

Geçtiğimiz hafta bende yeni aldığımi IPS 27" 1080p Acer monitörümde böyle bir sorun yaşadım ve tekrar 24" 1080p TN Samsung monitörüme döndüm. Muhtemelen renk canlılığı gözlerimizi yoruyor.

Amd Radeon ayarlarından doygunluğu arttırdığımda IPS monitördeki renklere yaklaştığımı ve bir süre kullanımda gözlerimin ağrımaya başladığını farkettim. Bu sefer doygunluğu - yönde azalttım ve şuan iyi gibiyim. Siz de deneyebilirsiniz.

Ek olarak kontrast ve parlaklıkları düşük tutmalısınız. Bu arada monitörünüzün adı nedir?
Acer V193HQL adlı monitörü kullanıyorum

Monitörünüzün eski bir model. Yeni nesil monitörlerde bulunan Flicker Free ve Düşük Mavi Işık gibi özellikler göz yorgunluklarını azaltmada çok etkili oluyor.

Tavsiyem monitörünüzü iade edip en az 23.6" boyutunda Flicker Free ve Mavi Işık Filtreli bir monitör satın almanız. Aşağıdaki videodan monitörlerde göz sağlığı adına fikir edinebilirsiniz. Unutmayın, gözleriniz çok değerli.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Monitörünüzü değiştirmeye sıcak bakmıyorsanız F.lux programını deneyebilirsiniz. Renk sıcaklığını düşürerek mavi ışığı filtrelemeye yarıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı