Yeni MSI B760M-P sistemde internet çok yavaş

FurkanTp

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar herkese iyi Sosyaller. Yeni bir hazır sistem aldım ve yaşadığım bir internet sorunumla alakalı bir fikir almak için bu konuyu açıyorum.

Öncelikle şöyle başlayım. İki hafta önce İncehesap'tan bir hazır sistem aldım. Her şeyiyle toplamam bir haftamı aldı. İki gün öncesinde bilgisayarın bağlantılarını yaptım sonrasında Windows'u kurmak üzere bilgisayarı açtım. Windows 11 Pro kurulu bir şekilde gelmiş ve Windows'u kurmama gerek kalmadı. MSI B760M-P anakart ve i5 14400F işlemci olan sistemimde, MSI B760M-P serili anakartımda Wi-Fi desteği olmadığı için internet girişimi Ethernet üzerinden sağlayarak sistemi internete bağlamış bulundum normal olarak.

Forumlarda burada da gördüğüm üzere bu soruna karşılık araştırma yaptığımda açılan konularda bu sorunla alaklı konuların birçoğunda Wi-Fi çeviriciyle bağlanıldığında sorun yaşanıldığını eğer Ethernet aracılığıyla bağlantı yaparsanız sorununuzun çözüleceği konusunda yorumlara denk geldim. Buraya kadar her şey normal ancak benim sizlere bu konuyu açmamdaki sebebim sisteme interneti Ethernet aracılığıyla çekim hızında sorun yaşanmaması için bağlantısını yapmama rağmen internet hızımın çok düşük olduğunu ve YouTube veya sitelere bile giriş yaparken çok yavaş bir şekilde giriş yaptığını fark ettim. İnternet hızımında nasıl bu kadar yavaş olduğunu şöyle fark ettim. Bilgisayarı açtım Microsoft browser üzerinden Chrome bağlantısını yükleyecektim gördüm ki 10 MB'lık Chrome dosyasını internetim Ethernet kablosuyla bağlanmasına rağmen 45 kb/s hızında indirdiğini fark ettim ve bu yükleme takribi 20 dakika falan sürdü sonrasında anakart ve ekran kartı güncellemelerini yaparım diye düşünüyordum hal böyle olunca ister istemez vazgeçtim. Sonrasında bilgi almak için etrafıma danıştım bilgisayar ile halihazırda kullandığım modemin uyumsuz olabileceğinden bahsettiler kendine ayrıca bir modem bağlatırsan çözüm bulabileceğimi söylediler bu bilginin doğruluğunu yanlışlığını da çok bilmediğimden kontrolsüz bir işe kalkışıp kendime yeni bir internet bağlatmayı düşünemedim ve sonuç olarak şu an bu yüzden bu konuyu siz değerli forumcu arkadaşlarıma sormaya karar verdim.

Sorunum genel olarak bu şekilde. Bu konu hakkında ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim? Bu yazı içerisinde bahsettiğim çözüm olabilecek seçeneği değerlendirmeli miyim? Siz değerli arkadaşlarımdan yorumlarınızı bekliyorum.

Herkese iyi günler dilerim.

Hocam bende ince hesap üzerinden almıştım sistemi ve dediğiniz gibi Windows vesaire kurulu gelmişti ancak başta BIOS olmak üzere tüm driverlar eskiydi. Bunları kesinlikle update etmeni öneririm. Donanımsal bir problemden önce update işlerini tamamla. Sonra tekrar kontrol et derim. Eğer hız telefonda vesaire normal sadece bilgisayar da bu durumda ise modem değiştirmek sorunu çözmez gibi geliyor bana.

Buradan başta BIOS olmak üzere tüm sürücüleri güncelle. Chipset, Lan vesaire hepsini. Sonra resetle tekrar dene bakalım.

Cevabınız için teşekkür ederim bunlara bakacaktım o chrome bağlantı indirme hızını gördükten sonra vazgeçtim mecburen bilgisayarı açtığımda ilk bu adımları izlerim yalnız bios güncellemesini sitede gördüm diğer dediğiniz chipset ve lan sürücüleri de aynı şekilde msi on sitesi üzerinden mi güncelleniyor pek teknik bir bilgim yok ondan dolayı sormak istedim
Cevaplarsanız sevinirim

Evet attığım sitede BIOS yazan yerin üstüne tıklarsan sürücü diye bir seçenek daha var ona tıkla orada görürsün en yeni sürücüleri. Foto ekledim.

Ayrıca eğer bilgisayardan indirmek çok uzun sürüyorsa telefondan indirip bilgisayara atabilirsiniz dosyaları.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250313_131441_Chrome.jpg
    49,6 KB · Görüntüleme: 13

O testleri bilmiyorum aynı sorun bende de vardı bunu yapıp çözdüm.

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim bilgisayarın başına geçtiğimde bu güncellemelerin hepsini kontrol edeceğim
İyi günler dilerim

O testleri bilmiyorum aynı sorun bende de vardı bunu yapıp çözdüm.
Anladım ilgilendiğiniz için teşekkür ederim bende bir deneyim bilgsiyarın başına geçtiğimde çözülürse buraya yazmış olurum zaten
İyi günler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…